Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 15-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands-Midden
3250 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 15 november 2000

Verkeersongeval Noordwijk
Dinsdagmorgen 14 november was er op de kruising Van Berckelweg/Provinciale Weg een aanrijding tussen twee personenauto's. Een 56-jarige automobiliste uit Hillegom reed op de afrit van de N206 en gaf op de kruising geen voorrang aan een 22-jarige autobestuurster uit Voorhout die op de Van Berckelweg reed. De Hillegomse raakte gewond aan haar schouder en is overgebracht naar het LUMC. De vrouw uit Voorhouter liep kneuzingen op de borst op en is vervoerd naar het Diaconessenziekenhuis.

Mishandeling Noordwijk
Een 23-jarige vrouw uit Maarssen heeft aangifte gedaan van mishandeling op dinsdag 14 november rond 13.00 uur op het strand. Zij verklaarde dat een man haar tot twee keer toe met een hondenriem in haar gezicht heeft geslagen. De aanleiding was dat de honden van beide partijen elkaar in de haren zaten. De man wilde dat niet hebben en probeerde de hond van de vrouw uit Maarssen te schoppen. De vrouw zei daar wat van.

Aanhoudingen na snelkraak Roelofarendsveen Na een snelkraak bij een tankstation aan het Noordeinde heeft de politie vier mannen aangehouden. Rond 03:40 uur woensdagmorgen 15 november kreeg de politie de melding. In de direkte omgeving zagen agenten een witte personenauto rijden. Op het Zwanenwater; een doodlopende straat, reed de auto zich vast. Bij controle bleken vier mannen in de auto te zitten. In de auto werden ook inbrekerswerktuigen aangetroffen. De mannen; met leeftijden tussen 18 en 21 jaar en uit Den Haag en Honselerdijk afkomstig, zijn aangehouden en ingesloten. De eigenaar van het tankstation zal aangifte doen. Vermoedelijk is een geldkistje en een hoeveelheid tabakswaren gestolen. In de witte personenauto werden deze goederen niet teruggevonden.

Aanhoudingen Leiden / Katwijk Dinsdagmorgen 14 november kreeg de politie in Leiden een tweetal meldingen met betrekking tot een vrachtauto. De ene keer werd gemeld dat de chauffeur die bij het Lammenschansplein reed vermoedelijk onder invloed was. De tweede keer werd ter hoogte van de Morspoort uit het portierraam een bierblikje gegooid, wat op een haar na een fietster miste. Later die ochtend was dezelfde vrachtauto op de Juno in Katwijk achteruit tegen een personenauto en een tuinhekje gebotst en gewoon verder gereden. De vrachtauto zou weer in de richting van Leiden rijden. Op de Brandts Buyskade in Leiden werd de vrachtauto door agenten tot stilstaan gebracht. Beide inzittenden; een 23- en een 37-jarige Leidenaar, zijn aangehouden. De 37-jarige man gedroeg zich bij het afnemen van de blaastest erg agressief. Hij werkte niet mee aan het bepalen van zijn promillage en zal ook daarvoor een proces-verbaal krijgen.

Ongeval met letsel Gouda
Op 14 november rond 23.00 uur kreeg de politie in Gouda een melding van een ongeval op de Plaswijckweg. Eenmaal daar aangekomen zagen de agenten een auto ondersteboven liggen. De bestuurder had door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren en is daarbij gaan tollen. Hierbij heeft de auto een bushokje vernield en is over een paal gerold. De auto lag toen al op zijn dak en schoof richting sloot. De bestuurder, een 20-jarige man uit Gouda, kon zelf uit zijn auto klimmen en is met licht aangezichtsletsel naar Het Groene Hart ziekenhuis overgebracht.

Resultaten vuurwapenactie Hele regio
De vuurwapenactie die van woensdag 1 november tot en met zondag 12 november heeft geduurd, heeft in de politieregio Hollands Midden in totaal 113 stuks wapens opgeleverd in de categorie vuurwapens (pistolen, revolvers, gas/alarmpistolen e.d.). In de andere categorie (bijvoorbeeld slag,steek en stootwapens) is een totaal van 96 stuks geteld. Daarnaast is ruim 4000 stuks aan munitie afgegeven bij de diverse inleverpunten van de politie.

De wapens zijn inmiddels ingeleverd bij het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) die volgens de procedure voor de vernietiging zal zorgdragen.

Einde persberichten. Het Bureau Communicatie van Politie Hollands Midden houdt op woensdag werkoverleg. De persvoorlichting is tot 10.30 uur bereikbaar en na 13.00 uur weer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie