Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 15-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-11-2000

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 09.25 uur
Diefstal uit auto, twee aanhoudingen

BREUKELEN Op dinsdag 14 november werd bij benzinestation Haarrijn aan de A2 een ruitje van een auto ingeslagen en werd een tas uit de auto gestolen.

Omstreeks 14.30 uur zag een getuige dat een ruit van een geparkeerde auto bij het benzinestation Haarrijn aan de A2 door een man werd ingeslagen. Hij zag dat de man een tas uit de auto wegnam, bij een andere man in de auto stapte, waarna beiden in die auto wegreden. De getuige zag kans het kenteken te noteren en door te geven aan de politie.

Via de mobilofoon werd door de politiemeldkamer het kenteken van de verdachte auto aan meerdere politieauto`s doorgegeven. Omstreeks 16.05 uur werden de beide verdachten in hun auto op de A.C. Verhoefweg in Nieuwegein gezien. Zij stonden voor het rode verkeerslicht te wachten. De passagier van de auto, een man van 20 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, kon direct worden aangehouden, maar de bestuurder zette het op een lopen. Na een achtervolging te voet kon deze verdachte, een 19-jarige man uit Utrecht, op de Huifkardrift worden aangehouden.

Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in Maarssen en aldaar ingesloten. In hun auto werd een riem aangetroffen die in de gestolen tas had gezeten. Naar de overige gestolen goederen die in de tas zaten, wordt nog een onderzoek ingesteld.

Kat verlaat plaats ongeval

TIENHOVEN Op dinsdag 14 november heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietsster en een kat.

Omstreeks 14.20 uur fietste een 61-jarige vrouw uit Utrecht over de Binnenweg. Plotseling schoot er een kat uit de bermrand de weg op. De vrouw kon de kat niet meer ontwijken, reed over de kat heen en kwam ten val.

De vrouw is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis Overvecht gebracht. De kat bleek na het ongeval in geen velden of wegen meer te bekennen.

Bestuurder drinkt teveel

MIJDRECHT Op dinsdag 14 november is een automobilist op de Bozenhoven aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 23.35 uur zagen politiemensen een automobilist over de Bozenhoven rijden. Voor een routinecontrole gaven ze deze man een stopteken. Bij het blazen, blies de man een `A`, hetgeen betekent dat hij teveel had gedronken. De man, 43 jaar oud en afkomstig uit Mijdrecht, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau blies de man 530 ug/l. (1,3 promille). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

Verkeerscontrole

MAARSSEN De politie heeft op dinsdag 14 november een verkeerscontrole op de Boomstede speciaal gericht op fietsers en een algemene verkeerscontrole op de Binnenweg gehouden. Er werd van 06.30 uur tot 08.15 uur op de genoemde locaties gecontroleerd.

Op de Boomstede kregen 20 fietsers een bekeuring voor het niet voeren van verlichting. Een bromfietser kreeg een bekeuring voor het niet hebben van een bromfietscertificaat.

Op de Binnenweg kregen twee automobilisten een bekeuring voor het voeren van mistverlichting en twee voor het niet dragen van de autogordel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie