Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 15-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Woensdagochtend 15 november 2000
10:04 woensdag 15 november 2000

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 0622 662875

BEILEN
Ongeval met letsel
Dinsdagmiddag tegen 17.00 uur is een 31-jarige vrouw uit Emmen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Ze reed over de weg Emmen-Drachten. Bij de afrit van de A28 kreeg ze geen voorrang van een 45-jarige automobilist uit Hooghalen. Bij de botsing die volgde liep de vrouw borstklachten op. Ze is naar een ziekenhuis overgebracht.

DONDEREN
Ongeval met letsel
Dinsdagavond rond 18.00 reed een 30-jarige automobiliste onder een landbouwtrekker met aanhanger. Deze werd bestuurd door een 62-jarige man uit Annen. De trekker reed vanaf de Eekhoornstraat de Norgerweg op en verleende daarbij geen voorrang. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis Groningen.

DROUWEN
Ongeval met letsel en beknelling
Dinsdagavond omstreeks 18.30 uur is een man uit Gieterveen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij reed met een bestelauto over de Gasselterstraat in de richting Drouwen. Op de kruising met de Markeweg verleende een 57-jarige automobilist uit Drouwen hem geen voorrang. De automobilist uit Gieterveen raakte bekneld, en kon na voorzichtig knipwerk door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. Hij is met ernstig beenletsel overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis Groningen.

BORGER
Alcomobilist
Dinsdagavond rond 21.00 uur is een 36-jarige automobilist uit Assen van de Rolderstraat gehaald. Hij blies bij de ademtest 465, bijna 1,1 promille. Tevens bleek de man een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben, en hij was niet in het bezit van een rijbewijs. Zijn auto, die onverzekerd was, en niet APK-gekeurd, is in overleg met de Officier van Justitie meteen in beslag genomen.

SCHOONOORD
Auto-inbraak
Woensdagochtend tegen 5.30 uur merkte een 41-jarige vrouw uit deze plaats dat in haar auto, geparkeerd in de Havenstraat, was ingebroken. Een ruit bleek te zijn vernield; de radio-cdspeler en de radardetector zijn verdwenen.

BORGER
Auto-inbraak
Dinsdagnacht is ingebroken in een geparkeerde auto aan de Hofakkers. De 30-jarige eigenaar mist de radio-cdspeler.

Emmen
Inbraak school
Maandagnacht is ingebroken in de mediatheek van een school aan de Noordbargerstraat. Om binnen te komen is een raam ingegooid. Namens de school is aangifte gedaan van deze inbraak, waarbij een computer met alle toebehoren is weggenomen.

BEILEN
Winkeldiefstal
Dinsdagmiddag rond 15.15 uur is een 29-jarige vrouw uit Westerbork betrapt bij de diefstal van kleding ter waarde van 124 gulden. Ze had dit verstopt onder haar eigen kleding, maar deze aap kwam uiteindelijk toch uit de mouw. De vrouw is aangehouden, en kreeg een snelrechtdagvaarding uitgereikt

ASSEN
Winkeldiefstal
Dinsdagmiddag tegen 16.00 uur is een 22-jarige man uit Appelscha betrapt bij de diefstal van een radio-cdspeler. Dat gebeurde in een winkel in de Minervalaan. De man kreeg een snelrechtdagvaarding.

EMMEN
Winkeldiefstal
Dinsdagmiddag is een 22-jarige vrouw uit Emmen betrapt bij diefstal van levensmiddelen ter waarde van iets meer dan 5 gulden, in een supermarkt aan het Valkenveld. Ook hier is een snelrechtdagvaarding uitgereikt.

ZUIDLAREN
POTC beklad
Afgelopen weekend is het pand van het Politie Opleidings- en Trainings Centrum aan de Randweg beklad met graffiti. Op een raam en op twee pilaren stonden wat teksten geschreven, met vermoedelijk een stift,

COEVORDEN
Aan de noodrem
Dinsdagavond tegen 19.30 uur ondervond de trein Emmen-Zwolle nabij Coevorden fikse overlast van een 30-jarige Emmenaar, die voortdurend aan de noodrem trok. Op het station Coevorden is hij overgedragen aan de politie. De man, momenteel gedetineerd in Esserheem, was een dag met proefverlof. Op het bureau ging hij stevig door het lint en moest de politie alle zeilen bijzetten om hem in bedwang te houden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

BORGER
Keukenbrand
Dinsdagmiddag omstreeks 17.00 uur ontstond brand in de keuken van een woning aan de Rozendael. De 28-jarige bewoonster was aan het koken, en ineens sloeg de vlam in de afzuigkap. Door snel te reageren wist ze erger te voorkomen. De brandweer bluste de zaak, maar kon niet voorkomen dat de keuken grotendeels uitbrandde.

EMMEN
Caravanbrand
Dinsdagnacht rond twaalven is brand ontstaan in een caravan, naast een woning aan de Spehornerbrink. De caravan raakte zwaar beschadigd. Echter, ook de woning van de 52-jarige eigenaar liep schade op, evenals de woning van de buren. De brand is vermoedelijk ontstaan door de bedrading van de accu in de caravan.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie