Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inval in drugspand Winschoten

Datum nieuwsfeit: 15-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 15-11-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 15 november 2000

Dagelijkse berichten

Winschoten: inval in drugspand
De politie heeft gistermiddag in een pand aan de Blijhamsterweg in Winschoten een 25-jarige en een 26-jarige man, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens het handelen in harddrugs. Uit politieonderzoek naar aanleiding van klachten over de handel in verdovende middelen is gebleken dat er vanuit de woning vermoedelijk regelmatig harddrugs werden verkocht, met name aan Duitsers. Op de Blijhamsterweg en de Industrieweg in Winschoten werden gistermiddag voorafgaand aan de inval vijf Duitse mannen in de leeftijd van 19 tot 23 jaar aangehouden. Zij bleken in het bezit te zijn van gebruikershoeveelheden harddrugs die ze in de woning aan de Blijhamsterweg hadden gekocht. Bij onderzoek in de woning trof de politie ongeveer 500 gram harddrugs aan, bestaande uit amfetamine, heroine en cocaine. De drugs zijn in beslag genomen. Daarnaast werden twee vuurwapens en een geldbedrag van enkele honderden guldens in beslag genomen. De beide in het pand aangehouden mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De Duitsers zijn na verhoor heengezonden.

Uithuizen: man aangehouden in AZC
Een 31-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum aan de Alberdalaan in Uithuizen is gistermiddag door de politie aangehouden. De man was het niet eens met het plaatsen van nieuwe bewoners in een kamer in dezelfde unit als waarin hij woont. Hij werd daarover zo boos dat hij twee ruiten van de woonunit vernielde en tegenover medewerkers van het AZC dreigde zijn kinderen in brand te zullen steken. Ook liep de man dreigend met een mes rond. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Tegen de man is aangifte gedaan. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is de verdachte heengezonden.

Appingedam: fietser gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Farmsumerweg in Appingedam is gistermiddag een 36-jarige man uit Delfzijl gewond geraakt. De man stak op de fiets de rijbaan van de Farmsumerweg over en verleende daarbij geen voorrang aan een bestelauto bestuurd door een 26-jarige man uit de gemeente Ten Boer. Hij werd aangereden door de bestelauto en kwam te vallen. De fietser liep hoofd- en beenletsel op en is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis.

Stadskanaal: man aangehouden in woning
De politie heeft gistermorgen bij een onderzoek in een woning aan de Emmastraat in Stadskanaal naar de aanwezigheid van een hennepkwekerij een 20-jarige Stadskanaalster aangehouden. De man, de bewoner van het pand, was in het bezit van geringe hoeveelheden hashish en weed. In een slaapkamer van de woning trof de politie de restanten van een hennepkwekerij aan. Er werd geen hennep (meer) gekweekt. De bewoner is na verhoor heengezonden.

Zeerijp: Brand in schuurtje
Vermoedelijk tengevolge van spelen met vuur door een 7-jarige jongen ontstond gistermiddag brand in een berg hooi in een schuurtje achter een woning aan de Molenweg in Zeerijp. De jongen waarschuwde na het ontstaan van de brand zijn moeder die kans zag samen met een buurman een aantal geiten uit de schuur te bevrijden. De brandweer bluste brand. In de schuur ontstond schade aan het dakbeschot en de partij hooi.

Appingedam: vrouw bekend meerdere vernielingen
De 24-jarige vrouw uit Delfzijl die gisternacht door de politie werd aangehouden na de vernieling van een raam van een bouwmarkt aan de Energieweg en een raam van een school aan de Sikkel in Appingedam heeft tijdens het verhoor bekend meerdere vernielingen te hebben gepleegd. De vrouw heeft toegegeven de afgelopen maanden vernielingen te hebben gepleegd aan in totaal 23 autos in Appingedam en Delfzijl en een gebouw van een woningstichting in Appingedam. De vrouw zegt te handelen vanuit een drang om dingen kapot te maken. Ze heeft aangegeven hulp te willen zoeken. Na verhoor is de vrouw heengezonden.

Stadskanaal: gewonden bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Unikenstraat in Stadskanaal zijn gistermorgen drie mensen gewond geraakt. Een 20-jarige automobilist uit Stadskanaal reed in een bocht van de weg door nog onbekende oorzaak rechtdoor en reed daarbij een uit tegenovergestelde richting komende auto, bestuurd door een 34-jarige vrouw uit Stadskanaal in de flank aan. Daarna botst de man frontaal op een andere tegemoetkomende auto, bestuurd door een 46-jarige man uit Sappemeer. Deze automobilist raakte in zijn auto bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. Ook de Stadskanaalster automobilist is met beenletsel naar een ziekenhuis vervoerd. De vrouw uit Stadskanaal is eveneens voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Haar letsel is niet bekend. Het 8-jarige dochtertje van de vrouw, die bij haar in de wagen zat, liep geen letsel. De bij het ongeval betrokken autos liepen aanzienlijke schade op en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding.

Kropswolde: Duitse jongeren aangehouden
In een caravan aan de Strandweg in Kropswolde heeft de politie vannacht vier Duitse jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar aangehouden. Politiemensen stelden een onderzoek in naar een aan de Strandweg staande Duitse bestelbus die als gestolen stond gesignaleerd. De jongeren uit de caravan bleken met het busje te zijn gekomen. Een 12-jarige meisje uit Herford bleek als vermist te zijn opgegeven terwijl de drie anderen, jongens van 15, 17 en 18 jaar bleken te zijn weggelopen uit een Duitse jeugdinrichting. Daarbij hadden de knapen het busje van de inrichting meegenomen. De kinderen zijn meegenomen naar het politiebureau. Ze zijn in de loop van de nacht overgedragen aan ouders respectievelijk verzorgers van de jeugdinrichting. Ook de bus is weer aan de medewerkers van de inrichting overgedragen.

Groningen: caféruzie om kapotte barkruk
In een café aan de Nieuwstad ontstond dinsdagavond een ruzie tussen een aantal bezoekers en door de caféhoudster opgetrommelde mannen om een kapotte barkruk. De ter plaatse gekomen politie had moeite om de vechtende partijen te scheiden en een politieman kreeg een klap op het achterhoofd. Uiteindelijk werden er drie mensen naar het bureau meegenomen en werd een 31-jarige Amsterdammer gehoord als verdachte voor vernieling en mishandeling. Hij overweegt zelf aangifte te doen tegen zijn belagers.

Groningen: rijden onder invloed
Een luid toeterende 25-jarige automobilist die op de Munnekeholm dinsdagnacht twee fietsers de weg afsneed is op de Westerbinnensingel gecontroleerd. De man verzette zich tegen de controle en werd geboeid naar het bureau gebracht. Daar blies hij een alcohol promillage van 0.8. Met een proces-verbaal en een dagvaarding is de man op vrije voeten gesteld.

Groningen: stadswachten betrappen jeugdige vandalen Twee stadswachten betrapten dinsdagavond twee jongens van 14 jaar in de Basaltstraat toen zij buitenlampen aan het vernielen waren. Na op het bureau verklaringen te hebben afgelegd werden de beide jongens bij hun ouderlijk huis afgezet.

Groningen: meisjes vallen met de fiets
Twee meisjes van een basisschool kwamen op de Korreweg met de fietssturen tegen elkaar en vielen beide op het wegdek. Een van de meisjes werd met een vermoedelijke armbreuk naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: mannen willen instanties niet verlaten Op twee plaatsen in de stad moest de politie er aan te pas komen om lastige klanten te verwijderen. In het gebouw van de Sociale Dienst aan de Eendrachtskade werd een 30-jarige Stadjer door de politie uit het gebouw gehaald. In het Arbeidsbureau aan het Gedempte Zuiderdiep probeerde een 38-jarige Groninger geld te ontvangen. Toen dit niet lukte weigerde hij het gebouw te verlaten. Ook hij werd aangehouden voor lokaalvredebreuk. Met een schikkingsvoorstel verlieten beide mannen het politiebureau.

Groningen: twee mannen in rechtbank aangehouden In de rechtbank aan het Guyotplein zijn dinsdagochtend twee mannen - een 25-jarige man uit Groningen en een 36-jarige man uit Musselkanaal
- aangehouden voor bedreiging van een 24-jarige vrouw. De Stadjer moest voorkomen in verband met een strafzaak waarin hem ten laste werd gelegd dat hij de vrouw mishandeld heeft. Voordat de zaak diende bedreigden de mannen de vrouw die daar melding van maakte. In overleg met de officier van justitie werden beide mannen na behandeling van de zaak aangehouden voor bedreiging.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...