Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mogelijk toch nieuwbouw Overijssels provinciehuis

Datum nieuwsfeit: 15-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Overijssel
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Mogelijk toch nieuwbouw van Overijssels provinciehuis

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben besloten om een onderzoek in te stellen naar de mogelijkheden van nieuwbouw van het provinciehuis. Nieuwe gegevens wijzen er op dat in een publiek-private
samenwerkingsconstructie tegen substantieel lagere kosten herinrichting van het provinciehuisterrein mogelijk is.

Het oorspronkelijke voorstel, dat is opgenomen in de Voorjaarsnota, betrof de renovatie van het huidige provinciehuis voor f 93 miljoen. De uitkomsten van het onderzoek naar de financiële en organisatorische haalbaarheid van nieuwbouw van het provinciehuis zullen worden betrokken bij het uiteindelijke besluit van Provinciale Staten over nieuw bouwen of renoveren.

Het onderwerp zal nader aan de orde komen in de vergadering van Provinciale Staten op 13 en 14 december aanstaande.

In het eerste concept voor nieuwbouw komt het nieuwe provinciehuis op de plaats van het huidige bestuursgedeelte te staan, met een totaal brutovloeroppervlak van 22.000 m². Daarnaast voorzien de plannen in woningbouw op de resterende ruimte. De nieuwbouw heeft een aantal voordelen ten opzichte van de renovatie. De investerings- en
exploitatiekosten zullen beduidend lager zijn (10 à 15 procent). En ook biedt nieuwbouw meer mogelijkheden om in te spelen op duurzaam bouwen en duurzaam energieverbruik.

Bron: team Communicatie, Bonnie


© 15-11-2000 Provincie Overijssel

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie