Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen hoger beroep OM tegen vonnis in zaak Dirk de V.

Datum nieuwsfeit: 15-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Openbaar Ministerie
Zoek soortgelijke berichten
Openbaar Ministerie

Groningen, 15 november 2000

Betreft: geen hoger beroep Dirk de V.

Het Openbaar Ministerie Groningen heeft besloten geen hoger beroep aan te tekenen tegen het vonnis van de rechtbank Groningen in de zaak Dirk de V. d.d. 06 november 2000. De rechtbank legde Dirk de V. een gevangenisstraf op van 14 jaar (met aftrek van voorarrest) en TBS voor doodslag op Tjirk van Wijk op 16 oktober 1999.

Het Openbaar Ministerie Groningen eiste tijdens de zitting van maandag 23 oktober 2000 een levenslange gevangenisstraf wegens moord. Het Openbaar Ministerie Groningen berust echter in het vonnis van de rechtbank Groningen gezien de motivering ervan. Daaruit blijkt dat de rechtbank rekening heeft gehouden met het zeer ernstige karakter van het misdrijf, de eigen verantwoordelijkheid van de verdachte en zijn lange staat van dienst op het gebied van geweldsmisdrijven.

Daarnaast acht het Openbaar Ministerie de kans om in hoger beroep alsnog moord bewezen verklaard te krijgen klein, mede gelet op de motivering van de rechtbank die ten grondslag ligt aan de veroordeling voor doodslag in plaats van moord.

De familie van het slachtoffer is inmiddels over het niet aantekenen van hoger beroep ingelicht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie