Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ToetsWijzer op Kennisnet

Datum nieuwsfeit: 15-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ToetsWijzer op Kennisnet:
Dé plek voor informatie over toetsen, examens en evalueren

Voor informatie over on-line toetsing, praktijktoetsing, elders verworven competenties of NT2 is ToetsWijzer dé plek. ToetsWijzer is een door de Citogroep beheerd onderdeel van Kennisnet. Kennisnet is het elektronische netwerk dat scholen en instellingen via de kabel met elkaar verbindt en toegang geeft tot internet. ToetsWijzer is er, net als Kennisnet, voor docenten, managers, leerlingen en ouders. ToetsWijzer is te vinden op ToetsWijzer.Kennisnet.nl.

De Citogroep is het expertisecentrum voor toetsen, examineren en evalueren en is verantwoordelijk voor de inhoud van ToetsWijzer. De informatie op ToetsWijzer is voor een deel afkomstig van de Citogroep en voor een deel van andere bronnen, zowel nationaal als internationaal. De redactie van ToetsWijzer, onderdeel van het Kenniscentrum van de Citogroep, selecteert alle relevante informatie over die onderwerpen en over toetsconstructie, examenprogramma's, kwaliteitszorg, psychometrie. Ook voorbeelden van toetsen zijn bij ToetsWijzer te vinden. ToetsWijzer bevat ook verwijzingen naar kenniskringen en instellingen die producten en diensten verlenen op deze gebieden.
De heldere structuur en vele zoekmogelijkheden van ToetsWijzer zorgen er voor dat de gewenste informatie snel en eenvoudig beschikbaar komt.

ToetsWijzer compleet
Op Kennisnet is ToetsWijzer een plek waar alle informatie over toetsen, evalueren en examineren te vinden is. Voor de informatie zoals die nu voor het bve-veld beschikbaar is, gaat ToetsWijzer uit van actuele thema's die zijn gerubriceerd in de volgende kennisdomeinen: deskundigheidsbevordering, elders verworven competenties, ict en toetsing, intaketoetsing, moderne vreemde talen, Nederlands als tweede taal en praktijktoetsing. De kennisdomeinen zijn onderverdeeld in informatiesoorten als toetsen, projecten, literatuur, software en kenniskringen, afhankelijk van de gevonden bronnen. Elke bron bevat een korte beschrijving met trefwoorden. Op dit moment bestaat de informatie voornamelijk uit verwijzingen naar andere sites. De inhoudelijke uitwerking van de verschillende kennisdomeinen volgt zo spoedig mogelijk.
Verder verwijst ToetsWijzer naar kenniskringen die binnen Kennisnet actief zijn op het terrein van toetsing, evaluatie en kwaliteitszorg. Bij het opzetten van kenniskringen of discussiegroepen kan ToetsWijzer bovendien een initiërende rol vervullen.
Gebruikers kunnen ook reageren op de beschikbare informatie, vragen stellen en de redactie op nieuwe bronnen attenderen of met tips komen.

Informatie
Wilt u meer weten over ToetsWijzer of wilt u reageren, dan kunt u terecht bij het Kenniscentrum van de Citogroep, e-mail (kc@citogroep.nl), of natuurlijk via ToetsWijzer.kennisnet.nl. U kunt ook bellen of mailen met Harry Huisman
email: (harry.huisman@citogroep.nl), telefoon (026) 352 13 99.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie