Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nozema chanteert Radio 538 in conflict nieuwbouw zendmast

Datum nieuwsfeit: 15-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nozema chanteert Radio 538 in conflict over nieuwbouw zendmast

Hilversum, 15 november 2000 - De omroepzendermaatschappij Nozema heeft inzake de nieuwbouw van de zendmast in Hilversum aan Radio 538 voorstellen gedaan die regelrecht te betitelen zijn als chantage. De omroepzendermaatschappij eist de medewerking van Radio 538 voor het bouwen van een grotere mast op de zendtoren in Hilversum. Tot dusverre weigert Nozema Broadcast Partners, de zenderoperator van Radio 538, zoveel ruimte in de nieuwe mast ter beschikking te stellen dat Radio 538 optimaal gebruik kan maken van haar zendvergunning. Radio 538 wordt aldus beperkt in haar mogelijkheden luisteraars te bereiken. Dat heeft uiteraard grote gevolgen voor de inkomsten van het station.

Nozema gaat, met de wetenschap van de gevolgen van haar opstelling tegenover Broadcast Partners, nu zo ver dat zij door middel van chantage Radio 538 tracht te dwingen klant te worden bij Nozema. In een recent telefoongesprek stelde de heer Zwijnenburg van Nozema aan Radio 538 directeur Erik de Zwart voor om Radio 538 een plaats in de top van de nieuwe mast te geven en daarmee een goed bereik van Radio 538 te garanderen. Als voorwaarde werd gesteld dat Radio 538 het contract met haar eigen zenderoperator, Broadcast Partners, opzegt en met Nozema in zee gaat.

Radio 538 heeft een zendvergunning voor de frequentie 101.2 FM met als opstelplaats Hilversum. Nozema biedt gedurende de bouw van de nieuwe mast een tijdelijke zendinstallatie in Diemen aan, maar het bereik deze zender is beduidend slechter. Na realisatie van de nieuwe mast kan Radio 538 wel een plekje krijgen op de mast, indien voldaan wordt aan de wens van Nozema ¦100.000,- per jaar extra te betalen.

Radio 538 Directeur Erik de Zwart: "Nozema probeert de schade die zij Radio 538 toebrengt op een ander af te wentelen en misbruikt haar positie op schandelijke wijze door ons regelrecht te chanteren! Diezelfde antenneruimte die Nozema aan Radio 538 aanbiedt wil zij niet verhuren aan onze eigen zenderoperator, ofschoon zij daar wettelijk toe verplicht is. De overheid zou paal en perk moeten stellen aan het monopolistische gedrag van Nozema. Het betreft bij de omroepzendermaatschappij belangenverstrengeling; ze zijn zelf operator en ze zijn strategisch infrastructuur beheerder. Wil de staat dit goed regelen, dan zou zij de strategische infrastructuur, de masten, in eigen hand moeten houden en dus niet met Nozema mee moeten verkopen."

Radio 538
Radio 538 is in heel Nederland via de kabel te ontvangen en in de ether op de volgende frequenties: Zeeland/ Randstad en ver daar buiten: 101.2 FM, Rotterdam/ Den Haag/ Eindhoven/ Arnhem/ Nijmegen/ Utrecht en omgeving: 101.5 FM, Groningen: 89.0 FM, Friesland/ Den Helder: 93.2 FM, Zwolle en omgeving: 93.6 FM. Meer informatie is te vinden op de internetsite www.radio538.nl.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie