Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkeersveiligheidsactie Stamweg Zaandam geslaagd

Datum nieuwsfeit: 15-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

.


32.000 processen verbaal

Verkeersveiligheidsactie Oostelijke Stamweg Zaandam geslaagd

Niet minder dan 32.000 keer werd door de politie een snelheidsovertreder op de Oostelijke Stamweg, Zaandam, bekeurd. Snelheidsbeperking, vergroting van de verkeersveiligheid, vermindering van het aantal slachtoffers, dat waren de uitgangspunten voor deze actie die op 18 januari 2000 van start ging. En zes maanden duurde. Niet het aantal bekeuringen, maar de verbetering van de verkeersveiligheid was de inzet van deze actie van gemeente, politie Zaanstreek-Waterland en het Openbaar Ministerie.

Op de Heijermanstraat, Gerhardstraat, Kepplerstraat, Wibautstraat/Thorbeckerplein wordt door automobilisten vaak te snel gereden. Daardoor ontstaan verkeersonveilige situaties. Meer veiligheid, minder slachtoffers, dat was het doel van de actie. Voor de controle maakte de politie gebruik van roodlichtcamera´s op vaste plekken, snelheidslussen, radarwagens en radarposten op statief.

D e boodschap van de actie: elke weggebruiker die te hard rijdt op dit traject loopt een grote kans hiervoor te worden bekeurd. Borden met deze tekst waren langs de rijweg geplaatst.

Meten is weten. Daarom is er in september 1999 een 0 meting gehouden ten aanzien van de snelheid op de weg. Uit onderzoek blijkt nu dat de snelheid in september 1999 op de Wibautstraat met 23,4% werd overschreden. Tijdens de laatste meting, aan het slot van de actie was dat aantal teruggelopen tot 14,2%. Bijna 10% minder. Voor de H. Gerhardstraat bedroeg de 0 meting 18,6% en de laatste meting 6.95%. De doelstelling van de actie was om de snelheidsovertredingen met 10% te reduceren. Die doelstelling werd bij de Gerhardstraat royaal gehaald en bij de Wibautstraat nipt.

Over de ongevallen in deze periode is nog geen overzicht beschikbaar. Gegevens over de jaren daarvoor zijn er wel. Om te kunnen vaststellen of een dergelijke actie ook succesvol is geweest ten aanzien van de verkeersslachtoffers, hanteert de politie de regel dat veilige interpretaties op dit gebied met de nodige voorzichtigheid moeten gebeuren. Het is gebruikelijk om dit soort gegevens te beoordelen aan de hand van een vierjarige periode.

Zaanstad, 15 november 2000


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie