Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Haalbaarheidsonderzoek ICT-infrastructuur in Haarlem

Datum nieuwsfeit: 15-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Onderzoek haalbaarheidsonderzoek ICT-infrastructuur in Haarlem

Het college van burgemeester en wethouders stemde 14 november in met het voorstel om Logica Consulting B.V. uit Oudenrijn een haalbaarheidsonderzoek te doen naar een hoogwaardig ICT-netwerk door de stad, dat kan worden aangelegd in samenwerking met partijen in deze markt. Zo hoopt de gemeente een gunstig vestigingsklimaat te creëren voor ICT-bedrijven en zakelijke dienstverleners op potentiële locaties. Dit past in het Ontwikkelingsprogramma Haarlem (OPH), programmalijn "Bedrijfshuisvesting" dat streeft naar een zo gunstig mogelijk vestigingsklimaat voor bedrijven.

In de eerste fase van het onderzoek wordt de huidige en toekomstige behoefte aan telecommunicatie in kaart gebracht en wordt een "optimale" ICT-hoofdstructuur door de stad ontworpen. Vervolgens wordt onderzocht wat het draagvlak is bij telecom-operators om tot deze versnelde investering in een netwerk te komen en wat de rol van de gemeente daarbij kan zijn. De laatste fase bestaat uit beschrijving van een samenwerkingsvorm die voor de gemeente en de partners op juridische, financiële en organisatorische aspecten het best werkbaar is. De kosten van het onderzoek worden betaalt uit het budget dat beschikbaar is voor het Ontwikkelingsprogramma Haarlem.

15 november 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie