Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Campagne moet verkeersintensiteit N372 met 10% verminderen

Datum nieuwsfeit: 15-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Gezamenlijk persbericht van de gemeenten Noordenveld, Leek, Groningen, de provincies Groningen en Drenthe en Arriva

Campagne moet verkeersintensiteit op N372 met 10% verminderen

Assen, 15 november 2000
Persberichtnummer 00-098De gemeenten Noordenveld, Leek en Groningen, de provincies Drenthe en Groningen en vervoermaatschappij Arriva starten vandaag een campagne met als doel de verkeersintensiteit op de N372 met 10% te verminderen. Uit een steekproef in het gebied rond de N372 is namelijk gebleken dat wanneer automobilisten gericht benaderd worden over alternatieve vervoerwijzen (carpoolen, bus, fiets), 10% van de aangesprokenen ook echt overgaat op ander reisgedrag. Aanleiding voor de overheden en Arriva om een campagne op te zetten.

De campagne wordt ingeluid met de huldiging van de 150.000ste passagier van de Aggloliner, die deze dag wordt verwacht. De Aggloliner is een snelle bus die de stad Groningen met Leek, Roden/Peize, Ten Boer en Bedum verbindt.
Daarna onthullen 4 bestuurders (wethouders Bakker en Dix en gedeputeerden Musschenga en Swierstra) een mottobord dat vanaf vandaag aan de N372 te zien zal zijn. Het mottobord vormt met 2 andere opeenvolgende borden een zin die oproept tot carpoolen en het gebruik van de bus als alternatief voor het alleenreizen in de auto. De mottoborden vermelden ook adressen van twee nieuwe websites die tot slot in Peize worden geopend door de heer Swierstra.

De N372, de weg van Leek, Roden en Peize naar Groningen is een weg die steeds drukker wordt. De gemeenten Noordenveld, Leek, Groningen en de provincies Drenthe en Groningen zijn bezorgd over de gevolgen die deze drukte met zich meebrengt, zoals files, toenemende onveiligheid en gevolgen voor de leefbaarheid. Om deze problemen aan te kunnen pakken, hebben de overheden eerst door middel van een steekproef laten onderzoeken hoe het reisgedrag van inwoners in het gebied rond de N372 eruitziet. Het eindrapport van dit onderzoek geeft aan dat de autosolist de overhand heeft in het gebied. Ook openbaar vervoer scoort vergeleken met landelijke cijfers, redelijk. Voor de desbetreffende overheden is het rapport de basis voor verdere stappen.

Na het verschijnen van het rapport over het reisgedrag op de N372 is een beperkte groep automobilisten, die naar voren kwam uit het onderzoek, persoonlijk benaderd met informatie over andere vormen van vervoer. Deze informatie was toegesneden op hun specifieke situatie: woonplaats en reisbestemming. Alternatieven als openbaar vervoer, waaronder de Aggloliner, waren aangegeven met vertrek- en aankomsttijden, routes en opstapplaatsen. Een aantal maanden nadat de informatie was verstuurd, is aan de ontvangers gevraagd wat ze ermee hebben gedaan. Deze navraag gaf te zien dat 10% van de ondervraagden anders ging reizen na het ontvangen van de specifieke informatie. De 10% was exclusief een aantal automobilisten die nog niet anders was gaan reizen, maar overwoog dit in de toekomst te doen.

Voor de betrokken overheden was dit aanleiding om eerdergenoemde campagne op te zetten in de verwachting ook een vermindering van 10% van de totale verkeersintensiteit op de N372 te bewerkstelligen. De campagne gaat nog door tot begin volgend jaar en zal diverse (publieks)acties omvatten. Zo kunnen bezoekers van de site "www.N372" hun mening geven over de problemen op de N372 en zullen werknemers van bedrijven in Leek en Roden worden benaderd. Vlak voor de opening van de campagne is een folder met informatie over alternatieve reiswijzen (carpoolen, bus, fiets) huis-aan-huis verspreid in het gebied rond de N372.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie