Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GOVERA-symposium ÔRuimte voor multimodaliteit

Datum nieuwsfeit: 15-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT, maandag 13 november 2000

Wie krijgt de GOVERA multimodaliteitsprijs?

Symposium ÔRuimte voor multimodaliteitÕ
Woensdag 15 november wordt het GOVERA-symposium ÔRuimte voor multimodaliteit door gedeputeerde Hen de Boer geopend. De bijeenkomst vindt plaats in het provinciehuis Zuid-Holland. Centrale vraag is of er in de Randstad nog voldoende ruimte beschikbaar is voor multimodaal vervoer.
In 1997 lanceerde GOVERA (Goederenvervoer Randstad) een visie om het goederenvervoer in de Randstad efficiënter af te wikkelen. Kern is om de deels ongeregelde goederenstromen waar mogelijk te bundelen en af te wikkelen via logistieke netwerken. Het realiseren van een Randstadnetwerk van multimodale overslagpunten is daarbij essentieel.
In toenemende mate blijkt bij de ontwikkeling van dit netwerk de ruimtelijke problematiek een sterk beperkende factor. Zo blijken de schaarse beschikbare locaties aan vaarwater in de praktijk veelal bezet te zijn door activiteiten die niets met het vaarwater van doen hebben. Succesvolle terminals lopen bij uitbreidingsplannen op hun huidige locaties, aan tegen een gebrek aan ruimte. Ambitie van het symposium is een flinke stap in de goede richting te zetten door de verschillende actoren op het gebied van ruimtelijke ordening en goederenvervoer te confronteren met de problemen, de beschikbare instrumenten en de rolverdeling. Dat er ook successen worden geboekt blijkt uit het feit dat het symposium wordt afgesloten met de uitreiking van de multimodaliteitsprijs. Deze prijs wordt uitgereikt aan bedrijven die succesvolle initiatieven hebben ontplooid die het goederenvervoer over water stimuleren. Tweede-Kamerlid J.J. Feenstra (PvdA) zal de prijs uitreiken aan het multimodale initiatief dat door de deelnemers aan het symposium als meest succesvol wordt beschouwd.


* Voor nadere inlichtingen: Martin Leuvenink, afdeling RWB, tel. (023) 514 52 47

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie