Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Flinke investering in Amsterdamse onderwijshuisvesting

Datum nieuwsfeit: 15-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

|
Persberichten
|
123 miljoen voor onderwijshuisvesting in 2001

123 miljoen voor onderwijshuisvesting in 2001

In 2001 zal bijna 123 miljoen gulden kunnen worden geïnvesteerd in onderwijshuisvesting. Dat staat in het programma onderwijshuisvesting, waarmee het college van B&W heeft ingestemd. Dit programma wordt jaarlijks door de gemeenteraad vastgesteld en bevat alle investeringen in huisvestingsvoorzieningen voor het onderwijs waarmee in het komende jaar kan worden begonnen: in het primair onderwijs, het (voortgezet) speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs.

Vergeleken met voorgaande jaren is het bedrag dat voor onderwijshuisvesting wordt uitgetrokken flink gestegen: voor 1999 werd 34 miljoen gulden goedgekeurd, voor 2000 85 miljoen gulden. In het primair onderwijs kan in 2001 voor ruim 55 miljoen gulden worden geïnvesteerd. Verreweg het grootste deel daarvan is afkomstig van de stadsdelen, ruim 3 miljoen gulden komt ten laste van de Dienst Binnenstad en 0,4 miljoen gulden wordt door de centrale stad geïnvesteerd. In het (voortgezet) speciaal onderwijs komt 1,8 miljoen gulden beschikbaar voor onderhoud en nieuwbouw/verbouw. Dit bedrag komt, evenals de investeringen in het voortgezet onderwijs, voor rekening van de centrale stad.

De investeringen in het voortgezet onderwijs bedragen 66 miljoen gulden. Het grootste deel hiervan wordt besteed aan nieuwbouw/verbouw en onderhoud, maar er gaat ook een deel naar de inrichting van gebouwen en naar veiligheidsmaatregelen in en om scholen. Daarnaast gaat geld naar huren en erfpachtverplichtingen.

De totale investeringen van de centrale stad komen daarmee op ruim 68 miljoen gulden. De kosten worden gedekt uit verkoopopbrengsten van gebouwen en de uitkering uit het Gemeentefonds. In de begroting 2001 is met de investeringen rekening gehouden. De raadscommissie behandelt het huisvestingsprogramma op 30 november en de gemeenteraad beslist hierover tijdens de begrotingsbehandeling op 13 en 14 december.

Anna Bekius 5522208.
-

© gemeente Amsterdam - 15-11-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie