Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Parkeerverwijssysteem Amsterdam eind 2001 in werking

Datum nieuwsfeit: 15-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

|
Persberichten
|
Parkeerverwijssysteem eind 2001 in werking

Parkeerverwijssysteem eind 2001 in werking

Amsterdam heeft eind 2001 een geavanceerd parkeerverwijssysteem. Daarmee krijgt de automobilist op de Ring A10 en binnen de stad steeds up-to-date informatie over waar nog parkeerruimte beschikbaar is. Het verwijssysteem kent de aanduiding 'Vol/Vrij', ondersteund door de kleuren rood en groen. Het college van B&W heeft ingestemd met dit zogenaamde Integraal Dynamisch Parkeerverwijssysteem.

Het nieuwe systeem moet een bijdrage leveren aan het bereikbaar en leefbaar houden van Amsterdam, en met name de binnenstad. Daartoe wordt autoverkeer bij voorkeur opgevangen in transferia en bij P+R-voorzieningen. Het nu voorgestelde model gaat in eerste instantie uit van een vaste routeverwijzing naar de bestaande en de in ontwikkeling zijnde P+R-locaties langs de Ringweg A10. Een automobilist krijgt op de ring informatie over de P+R-terreinen. Indien de automobilist besluit per auto door te rijden naar het centrum, dan staan op de centrumring (Nassaukade/Stadhouderskade e.d.) borden die aangeven waar de dichtstbijzijnde parkeergarages zijn, en of hier nog plaats is.

Dit parkeerverwijssysteem kan naar verwachting eind 2001 worden geopend. In de jaren hierna zal - mede op basis van een evaluatie - de bebording verder worden uitgebreid, waarbij al op de toeleidende autosnelwegen (zoals onder andere A2 en A4) informatie wordt gegeven. Verder komen er dan mogelijk panelen die ook het parkeertarief en de actuele reistijd bevatten. Het doel is uiteindelijk te komen tot een systeem waarbij door het meten van de verkeersdrukte op maat reistijdadviezen via borden kunnen worden gegeven. Zelfs de verkeerslichten kunnen dan op dit systeem worden aangesloten. De investeringen voor 2000/2001 in dit parkeerverwijssysteem bedragen ruim 10 miljoen gulden en zijn gedekt in het Mobiliteitsfonds.

Hans Joosten 5522056
Brigitta van de Berg, 5565113.
-

© gemeente Amsterdam - 15-11-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie