Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Filmhuis Lumen in Delft krijgt vijf ton

Datum nieuwsfeit: 15-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

Filmhuis lumen krijgt vijf ton

Een van de gehonoreerde EZH-projecten is het `Filmhuis Lumen'. Het college van B&W wil f 250.000 van de EZH-gelden aan het Filmhuis besteden. Daarnaast stelt het college voor nog eens f 250.000 extra te besteden voor behoud van het Filmhuis Lumen.

De extra f 250.000 komt uit de reserve economische structuur. De vijf ton is bestemd voor een aantal doeleinden. De lening met gemeentegarantie wordt afgelost, investeren in een steviger economisch beheer en versterken van de marketing van het Filmhuis.

Met het aflossen van de lening wordt de financiële positie van het Filmhuis verbeterd; er hoeft minder gereserveerd te worden voor de aflossing en er vindt een aanzienlijke besparing op rentekosten plaats. Wat de marketing betreft: er kan meer publiek aangetrokken worden door bijvoorbeeld doelgroep gerichte marketingacties en bredere verspreiding van meer soorten publiciteitsmateriaal. Door de toegenomen zijn. Het verwachte aantal betalende bezoekers in 2001 ligt tussen 24.500 en 25.500, dit is al meer dan in 1999 (23.000 bezoekers).

Het college wil een veelzijdig pakket van culturele voorzieningen in Delft, dat recht doet aan de stedelijke functie van cultuur. Het behoud van Filmhuis Lumen past in dit uitgangspunt. Met de bovengenoemde gelden wordt het behoud gewaarborgd. Op 30 november behandelt de gemeenteraad dit voorstel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie