Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe High-Tech fiets moet einde maken aan files

Datum nieuwsfeit: 15-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FietsRAI

NIEUWE HIGHTECH FIETS MOET EINDE MAKEN AAN FILES november/2000 404

Door een nieuw driewielig voertuig te ontwikkelen en te koppelen aan een scala van diensten, hebben TNO, Gazelle, Nike en Stork gezamenlijk een nieuw Mobiliteitsconcept voor Individueel Transport op de Korte Afstand, de MITKA, ontwikkeld.

Het ontwerp van de MITKA is afgestemd op de voorkeuren van de Nike-werknemers die nu met de auto naar het werk gaan. Gestreefd wordt naar het laten overstappen van met name autogebruikers op de MITKA. Het driewielige voertuig is bij mooi en slecht weer comfortabel door de verschillende overkappingen. Het is makkelijk te manoeuvreren en te parkeren en het heeft een moderne uitstraling. Een elektromotor verdubbelt de trapkracht, waardoor de bestuurder continu de wind in de rug heeft.

Meer dan 85% van de ritten, inclusief het woon-werkverkeer, in Nederland is korter dan 20 km. In verstedelijkte gebieden ligt het percentage nog hoger. Juist op deze afstand is de uitstoot van schadelijke emissies bij auto's het grootst. Daarom zitten in het verkeer op een afstand van 5-20 km nog de grootste mogelijkheden voor verbetering in de manier waarop wij ons verplaatsen. Het ontwerp van de nieuwe fiets is dit najaar gepresenteerd en zal het komende jaar verder ontwikkeld worden tot rijdende prototypes.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie