Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

X-Hive Corporation introduceert nieuwe database

Datum nieuwsfeit: 15-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

management systemen

Rotterdam, 15 november 2000 - Woensdag 15 november introduceert X-Hive Corporation haar nieuwe database X-Hive/DB. Met deze database kunnen XML-documenten op een intelligente manier opgeslagen, verwerkt en doorzocht worden.

De unieke technologie van X-Hive zorgt ervoor dat grote hoeveelheden XML data tot op het kleinste element benaderbaar zijn met behoud van toegangssnelheid. X-Hive/DB is daardoor de ideale database voor ontwikkelaars van content management systemen, omdat het ze in staat stelt applicaties te bouwen die op maat gesneden informatie leveren aan de eindklant. X-Hive Corporation signaleert bij uitgevers (zowel traditionele als e-Publishers) een duidelijke behoefte aan dit soort applicaties omdat het een oplossing biedt voor het ?information overload?-probleem.

XML is het universele formaat voor documenten en data op het Internet. XML wordt ondersteund door belangrijke spelers in de IT industrie zoals Microsoft, Oracle en Sun. Binnen uitgeefconcerns als VNU en Wolters Kluwer worden momenteel content management systemen op basis van XML ontwikkeld. De belangrijkste persbureaus in de wereld (o.a. Reuters, Press Association, UPI, Agence France-Presse en BusinessWire) hebben onlangs NewsML als standaard voor management van multimedia nieuws geaccepteerd.

X-Hive Corporation heeft Rotterdam als thuisbasis en wordt mede gefinancieerd door Twinning.
X-Hive Corporation is actief lid van W3C, het World Wide Web consortium.

Kijk voor meer informatie over de introductie van de X-Hive/DB op www.persinfo.nl/x-hive.

Voor meer informatie:
Tjessica Stegenga Irsan Widarto Brodeur Worldwide X-Hive Corporation Tel: +31 (0)20 346 20 00 Tel: +31 (0)10 4046870 Fax: +31 (0)20 669 72 65 Fax: +31 (0)10 4046498 email: (tstegenga@nl.brodeur.com) email: irsan@x-hive.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie