Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eindhovens project 'Kunst in de Buurt' stap verder

Datum nieuwsfeit: 15-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 15 november 2000

Alle 14 namen van de geselecteerde kunstenaars zijn bekend

Project Kunst in de Buurt beslissende stap verder

De sector Kunst en Cultuur heeft in samenwerking met de acht impulsbuurten en de Commissie Stadbeeld uit de 36 ingezonden schetsontwerpen van Eindhovense kunstenaars een definitieve voordracht samengesteld.

De 14 nu uitverkoren kunstenaars komen in aanmerking voor een definitieve opdracht voor een kunsttoepassing in de openbare ruimte. De spelregels rond dit project bepalen dat aan elke impulswijk en aan elk stadsdeel een kunstenaar is toegewezen. Met de 6 kunstenaars gekoppeld aan de stadsdelen wordt de komende tijd overlegd hoe en op welke moment tot de uitvoering van de opdracht kan worden overgegaan. De opdrachten aan de 8 kunstenaars voor de impulswijken zijn al verstrekt. Als alles volgens plan verloopt, zal de oplevering van deze kunstwerken in het voorjaar plaats vinden. Het ligt in de bedoeling dat deze oplevering groots en feestelijk zal verlopen. De selectie van de schetsontwerpen heeft langs twee gescheiden wegen plaats gevonden. De commissie Stadbeeld heeft afgelopen maand de 20 schetsontwerpen beoordeeld en zij adviseert voor de 6 stadsdelen de volgende 6 kunstenaars uit te nodigen voor een definitieve opdracht: Gestel met Toos Nijssen, Stratum met Frank van der Linden, Strijp met Ruim 2 Ontwerpers, Tongelre met John Körmeling, Woensel Noord met Krijn Christiaansen, Woensel Zuid met Jan van den Dobbelsteen. De nu beoordeelde schetsontwerpen komen voort uit de tentoonstelling in december vorig jaar in de Witte Dame, waaraan 167 Kunstenaars uit Eindhoven aan deelnamen.

De 8 impulswijken hebben in september jongstleden hun keuzes bepaald: Bennekel met Suzette Stenfert Kroese, Doornakkers met Maarten Donders, Genderdal met Wim Geeven, Hemelrijken met Marianne van Bakel, Kruidenbuurt met Theo van Hal, Lakerlopen met Robbert Mahler, Tivoli met Marjolijn Mandersloot, Woensel West met Coen van Ham. De schetsopdrachten, die hier ter beoordeling lagen, kwamen voort uit een kleinere expositie die begin april in het stadhuis heeft plaats gevonden.

Later deze maand zullen de nu ter uitvoering voorgedragen schetsopdrachten te zien zijn op de website van de gemeente Eindhoven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie