Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beveiligingsverklaring bedrijventerreinen Deventer

Datum nieuwsfeit: 16-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Deventer

PERSBERICHT

Week 46, 14 november 2000

UITREIKING BEVEILIGINGSVERKLARING BEDRIJVENTERREINEN DEVENTER

Aon Risk Consultants reikt donderdag 16 november de eerste 'Beveiligingsverklaring' uit voor het project 'Collectieve beveiliging bedrijventerrein' aan wethouder B.J. Doornebosch.

Het project is een samenwerking van Deventer Kring van Werkgevers, MKB Deventer, Kamer van Koophandel, gemeente Deventer, Brandweer en Politie regio IJsselland en richt zich onder meer op permanente surveillance en beveiliging op de bedrijventerreinen in de avond- en nachturen en op een verbetering van de sociale veiligheid. De surveillance heeft plaats door een particulier beveiligingsbedrijf in nauwe samenwerking met de politie. Ruim 150 bedrijven doen aan het project mee. De afgelopen bijna twee jaren hebben zich bij deze bedrijven maar vijf geslaagde inbraken voorgedaan. De kans dat een inbreker gepakt wordt tijdens een inbraak of dat hij voortijdig moet vluchten is 95 procent. Ten opzichte van de situatie bij de start van het project is het aantal incidenten op de bedrijventerreinen met ruim veertig procent gedaald.

Beveiligingsverklaring

Aon Risk Consultants heeft in opdracht van de Stichting Veiligheidszorg IJsselland een onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van de collectieve beveiliging op de bedrijventerreinen Kloosterlanden / Bergweide / De Weteringen / Het Hanzepark. Naast toetsing van de projectopzet en haar uitvoering is tevens onderzoek gedaan naar de brandveiligheid en de algemene veiligheid op de bedrijventerreinen. De resultaten van dit onderzoek zijn zodanig positief dat aan de gemeente een 'Beveiligingsverklaring' wordt uitgereikt. Verder hebben de aan het project deelnemende bedrijven diverse noodzakelijke maatregelen getroffen om een 'beveiligingsverklaring' in ontvangst te kunnen nemen. Deze verklaring biedt bedrijven de mogelijkheid in aanmerking te komen voor aanzienlijke premiebesparing in het verzekeringspakket.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie