Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Capaciteit zeesluizencomplex IJmuiden op termijn onvoldoende

Datum nieuwsfeit: 16-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Verkeer en Waterstaat


www.minvenw.nl

MIN VenW: Zeesluizencomplex IJmuiden

CAPACITEIT ZEESLUIZENCOMPLEX IJMUIDEN OP TERMIJN ONVOLDOENDE

De capaciteit van het zeesluizencomplex in IJmuiden is op termijn onvoldoende om een snelle doorvoer van goederen van en naar de havens rond het Noordzeekanaal te garanderen. Dat blijkt uit een studie van Rijkswaterstaat naar verbetering van de zeetoegang.

Het onderzoek naar verbetering van de zeetoegang is hoofdzakelijk gericht op het nut en de noodzaak van uitbreiding van het sluizencomplex. Voor de studie is gebruik gemaakt van verschillende economische scenario.s. Ook is rekening gehouden met regionale ontwikkelingen. De bouw van een nieuwe sluis kan rendabel zijn bij een matig tot sterke economische groei en een daarop afgestemd havenbeleid in de regio Noordzeekanaal. Bij een grotere capaciteit van de zeesluizen kunnen meer en grotere schepen (afhankelijk van de grootte van een extra sluis) de havens aandoen, wat extra opbrengsten oplevert. Een groot deel van deze opbrengst zal ten goede komen aan het havengebied.

De eerste resultaten van de nog lopende onderzoeken naar verbetering van de zeetoegang zijn vandaag gepresenteerd aan het Bestuursplatform Noordzeekanaalgebied. In dit platform zitten onder meer bestuurders van de gemeenten langs het Noordzeekanaal en de provincie Noord-Holland. In 2001 wordt het totale onderzoek naar de planstudie Zeepoort IJmond afgerond. Dan wordt er een
trajectnota/milieu-effectrapportage uitgebracht, waarna de inspraakprocedure start. Vervolgens zal het kabinet haar standpunt bepalen over de verbetering van de zeetoegang.

Yvonne de Keulenaar, 070 - 351 6582

16 nov 00 11:35

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie