Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De Vries wil werving brandweerlieden moderniseren

Datum nieuwsfeit: 16-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

De Vries: werving brandweerlieden moderniseren

Een persbericht bij het onderwerp Brandweer en Rampenbestrijding 16 november 2000

Staatssecretaris Gijs de Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) wil de werving van brandweerofficieren intensiveren. Dat kan door samenwerking met het bedrijfsleven, en door het imago van de brandweer als professionele, brede veiligheidsorganisatie beter over het voetlicht te brengen. Een organisatie die interessant is als werkgever voor hoger opgeleiden, die geïnteresseerd zijn in het oplossen van veiligheidsvraagstukken. Volgend jaar zal De Vries daarom een campagne starten. Daarnaast vindt hij dat het aantal gesubsidieerde opleidingsplaatsen aan de opleidingen voor brandweerofficieren omhoog moet. Verder kunnen belangrijke adviestaken op veiligheidsgebied die nu door brandweerofficieren worden vervuld, ook door burgerfunctionarissen worden uitgevoerd. Dat zegt De Vries tijdens het lustrumsymposium Management Development Brandweer op donderdag 16 november.
Volgens de staatssecretaris moet de brandweer een moderner imago krijgen, om daarmee beter te kunnen concurreren op de krappere arbeidsmarkt van hoger opgeleiden.
De Vries: "De brandweer is meer dan een organisatie van (vooral) mannen die mensen redden en branden blussen. De brandweer is tegenwoordig een professionele veiligheidsdienst, de spil van de rampenbestrijding. De brandweer is een interessante werkgever, niet alleen voor stoere doeners, maar ook voor hoogopgeleide denkers, die uitgedaagd worden door vraagstukken van beleid en planvorming en door de integrale veiligheidsgedachte, door de hoge maatschappelijke relevantie van hun werk, naast natuurlijk de avontuurlijke en spannende context van het vak". De Vries vindt dat gemeenten hun lokale of regionale brandweer meer moeten inschakelen als veiligheidsadviseur en veiligheidscontroleur, bijvoorbeeld bij het beoordelen van milieuvergunningen of bouwplannen. Maar die taken hoeven niet altijd door brandweerofficieren vervuld te worden. De gemeenten kunnen die taak ook aan burgerfunctionarissen geven. Dat zou al meer lucht geven bij het dreigende tekort aan brandweerofficieren op het terrein van preventie van rampen en calamiteiten. De Vries bepleit ook meer mobiliteit tussen de brandweer en het bedrijfsleven: "De brandweer heeft mensen een interessante loopbaan te bieden, een opleiding tot competente en breed georiënteerde veiligheidsmanagers en veiligheidsexperts, die ook elders in de overheid en in het bedrijfsleven een goed figuur kunnen slaan. Het is niet zo dat een keuze voor de brandweer een eenzijdige carrière betekent, die een overstap naar andere organisaties uitsluit. Integendeel. Ook andersom moet een moderner beroepsbeeld er toe bijdragen dat ervaren managers uit het bedrijfsleven of de overheid vaker de overstap naar de brandweer maken."
De Vries benadrukt dat de gemeenten verantwoordelijk zijn voor een goed gevulde, effectief opererende brandweer- en rampenbestrijdingsorganisatie. Het rijk kan daarbij ondersteunen, bijvoorbeeld met een Postbus-51-campagne op radio, televisie en in de gedrukte media. Een dergelijke campagne zal volgend jaar starten. Deze campagne heeft tot doel het imago van de brandweerorganisatie als integrale veiligheidsorganisatie te benadrukken, en daarmee zowel beroepsbrandweerlieden als vrijwilligers te werven. De campagne is speciaal ook gericht op vrouwen en allochtonen, aangezien het huidige personeel van de brandweer vooral bestaat uit autochtone Nederlandse mannen. Voor een deel ligt de oorzaak van het dreigende tekort aan brandweerofficieren aan de vergrijzing van het personeelsbestand: relatief veel brandweerofficieren gaan op afzienbare termijn met (vervroegd) pensioen. Staatssecretaris De Vries denkt dat het tekort aan brandweerofficieren kan verminderen, als de gemeenten en de vakbonden het zogenoemde functioneel leeftijdsontslag (eerder met pensioen) onder de 65 jaar voor brandweerlieden in komende cao-onderhandelingen aan de orde stellen. "Dat past in deze tijd", aldus de staatssecretaris.
Staatssecretaris De Vries reageert met zijn aanpak op een onderzoek van het bureau Research voor Beleid. Daaruit blijkt dat er op dit moment landelijk zon 120 vacatures voor brandweerofficieren zijn. De komende vijf jaar komen daar elk jaar zon 75 vacatures bij, vooral voor commandanten en plaatsvervangend commandanten en voor functies op het terrein van preventie en pro-actie van rampen en calamiteiten. Het dreigende tekort aan brandweerofficieren komt vooral door uitbreiding van de professionele functies bij de brandweerkorpsen, en door (vervroegde) pensionering van zittende brandweerofficieren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie