Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vrouwen halen mannen in op internet

Datum nieuwsfeit: 16-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NIPO

Vrouwen halen mannen in op internet
Maar dan moet het wel anders

Het aantal vrouwen dat internet gebruikt neemt snel toe. Van de bijna 6 miljoen Nederlanders die regelmatig online zijn, bestaat nu al 40% uit vrouwen. Ze zoeken vooral praktische informatie op het web. Zinloos surfen vinden ze onzin. Dat blijkt uit het NIPO-onderzoek Dit willen vrouwen online, gehouden in opdracht van VNU-tijdschriften.

Vrouwen zijn een sterke groeisector op internet. Verwacht wordt zelfs dat ze binnen een paar jaar vaker online zullen zijn dan mannen. Maar dan moet er wel wat veranderen. Want vrouwen vinden internet nu nog erg ongezellig, tijdrovend en onoverzichtelijk.

Vrouwen hebben vooral behoefte aan sites die geselecteerde informatie leveren, afgestemd op hun persoonlijke interesse. Ze zijn vooral functioneel bezig op internet, gebruiken vaker dan mannen een startpagina en zullen niet zo gauw zomaar wat gaan surfen. Betrouwbare en praktische informatie van een vertrouwde afzender - dat is wat ze zoeken op internet. Met name bij onderwerpen als gezondheid, geldzaken, uiterlijk en kinderen en opvoeding. Het NIPO-onderzoek is het eerste grote onderzoek over Nederlandse vrouwen online. Na de VS behoort Nederland tot de toplanden wat internetgebruik betreft. En net als in Amerika zien we hier in Nederland dezelfde tendens: wat eerst vooral een mannendomein was verandert steeds meer en steeds sneller in een informatiebron ook - en met name zelfs - voor vrouwen.

Amsterdam, 16 november 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie