Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zwembadbezoeker beoordeelt zélf kwaliteit op aqualiteit.com

Datum nieuwsfeit: 16-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Zwembadbezoeker krijgt mogelijkheid om zélf de kwaliteit te beoordelen.

Hoewel zwemmen na de prestaties in Sydney ook positieve aandacht krijgt bestaat bij veel zwemmers in Nederland toch onzekerheid over de gezondheids- en veiligheidsaspecten bij deze sport. De oorzaak hiervan is terug te vinden in de vaak negatieve publiciteit in de afgelopen jaren: verdrinkingen, ongevallen, Legionella, chloorgas etc. schrikt bezoekers nog steeds af. Want waar kun je nu eigenlijk veilig zwemmen?

Door een aantal marktpartijen binnen de zwembadbranche is daarom Aqualiteit opgezet. Een initiatief waarmee, via het internet, de kwaliteitsinspanningen van de zwembaden voor iedereen zichtbaar worden gemaakt.

Aqualiteit is daarmee niet alleen de zwembaden en de in deze branche actieve bedrijven, instellingen en adviseurs van dienst, maar ook de zwembadbezoekers en de media.

Op een nieuwe, innovatieve maar vooral transparante manier. Aqualiteit kent namelijk geen keurmerk toe, maar maakt de complexe materie van de zwembaden voor iedereen inzichtelijker en toegankelijker.

Zwemmers in zowel Nederland als België kunnen per regio hun zwembad opzoeken. Waarbij al zeer veel zwembaden (openbare zwembaden maar ook bij sauna s, op campings, in hotels en zelfs voetbalstadions), staan vermeld. Vervolgens wordt per zwembad duidelijk aangegeven wat deze al aan kwaliteitsverbetering (Legionella, glijbaankeuring, toezicht etc.) hebben gedaan. Waarbij de bezoeker zelf het resultaat mag beoordelen.

Voor wat betreft dat laatste is ook voor achtergrondinformatie gezorgd. Iedere geïnteresseerde bezoeker kan namelijk op elk moment van de dag gebruik kan maken van de aanwezige kennisdatabase.

Onder de vele onderwerpen die in deze omvangrijke database worden behandeld zijn onder andere: veiligheid (ook ARBO), beheer en hygiëne (Legionella), waterbehandeling en -kwaliteit, wet- en regelgeving, techniek, bouwkunde, etc.

En gaat er binnen een zwembad toch iets fout, dan biedt de site de mogelijkheid om onafhankelijk en desgewenst anoniem klachten en ongevallen te registreren. Waarna Aqualiteit de melding doorzend aan de zwembaden en deze daarbij ondersteuning biedt met professionele tips, oplossingen en adviezen.

Vanaf dit moment is Aqualiteit beschikbaar op het internet www.aqualiteit.com

Datum: 16 november 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie