Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zwijndrecht helpt partnerstad Poprad

Datum nieuwsfeit: 16-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwijndrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwijndrecht

ONDERTEKENING OVEREENKOMST MET POPRAD
Zwijndrecht helpt partnerstad
met woonruimteprobleem

Donderdag 16 november a.s. om 15.00 uur is een protocol ondertekend door beide burgemeesters. Met dit protocol wordt de kennisoverdracht geregeld tussen beide gemeenten met betrekking tot de ontwikkeling van een visie op het gebied van volkshuisvesting in Poprad.(Slowakije)

Tijdens onlangs gehouden besprekingen met de burgemeester van Poprad is gebleken dat de woningnood voor de lage- en middeninkomens zeer groot is. In Poprad is onvoldoende inzicht en kennis aanwezig om dit probleem op te lossen. Ook de financiële middelen van deze gemeente zijn ontoereikend. Een mogelijke oplossing voor het woningtekort is het inschakelen van en financiering door Nederlandse bedrijven. De benadering van deze bedrijven vraagt een heldere visie. Vanuit de gemeente Zwijndrecht wordt kennis overgedragen aan medewerkers van de afdeling woonruimtezaken in de gemeente Poprad. Deze samenwerking wordt vastgelegd in genoemd protocol.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat Poprad een volledig ontwikkeld beleidsplan op het gebied van volkshuisvesting krijgt. Een belangrijk democratisch aspect in dit plan is de regeling van de inspraak van de plaatselijke bevolking en andere maatschappelijke organisaties. Anderzijds wordt beoogd Poprad een stap verder te brengen in de voorbereiding op het toekomstig EU -lidmaatschap.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie