Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Legionella in gemeentelijk Sportcentrum Breda

Datum nieuwsfeit: 16-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

GEMEENTELIJK SPORTCENTRUM SLUIT UIT VOORZORG EEN DOUCHERUIMTE AF

In één van de zeven kleed/doucheruimtes in het gemeentelijk Sportcentrum aan de Topaasstraat is een geringe mate van legionella aangetroffen. Dit bleek uit monsters die vorige week zijn genomen. Het gaat om dezelfde doucheruimte als in oktober van dit jaar. De gemeente heeft de betreffende doucheruimte uit voorzorg afgesloten. In de overige kleedruimtes is geen legionella

geconstateerd. Deze kleedruimtes blijven gewoon open evenals de sportruimtes.

De gemeente werkt ter voorkoming van legionella volgens een beheersplan, waarbij alle installaties eenmaal per week worden doorgespoeld.

Onlangs stemde de gemeenteraad nog in met het voorstel om in 2001 extra geld ter beschikking te stellen voor de bestrijding van legionella.

De gemeente bekijkt nu of er eventueel installatietechnische aanpassingen verricht kunnen worden in het Sportcentrum om legionella in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen.

De gemeente stelt de organisaties die gebruik hebben gemaakt van de gesloten douches in kennis van de maatregelen.

Mochten gebruikers van het Sportcentrum klachten hebben als hoge koorts, kortademigheid en hoesten, adviseert de GGD hun contact op te nemen met de huisarts. De GGD is tijdens kantooruren bereikbaar voor verdere vragen via telefoonnummer (076) 528 20 00. Voor algemene informatie kunnen gebruikers contact opnemen met de heer

F. van Gorp van het gemeentelijk Sportcentrum, telefoon (076) 529 46 01.

Breda, 16 november 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie