Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening Bushalte Godlinze in Delfzijl

Datum nieuwsfeit: 16-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

INFORMATIE

31-10-2000

Bushalte Godlinze gereed

De werkzaamheden ten behoeve van de aanleg van de bushalte in Godlinze zijn zover gevorderd, dat een datum is bepaald, waarop de bushalteplaats officieel in gebruik kan worden genomen. Op donderdag 16-11-2000 om 11.30 uur zal, op de kruising van de Provincialeweg en de Allersmaweg, de openingshandeling worden verricht.

In het kader van het bevorderen van de doorstroming van het openbaar vervoer zijn de laatste jaren diverse buslijnen gestrekt. Deze lijnen doen de dorpen wel aan, maar ze lopen er niet meer doorheen. De reistijd op de route via Godlinze kon ook worden verkort door de bus niet meer door het dorp, maar via de Provincialeweg - Korenhornsterweg te laten rijden. Deze aanpassing wordt vooral belangrijk na het openstellen van de vernieuwde N33, daar de busroute vanaf Appingedam via de nieuwe oprit N360 naar de N33 dan langer wordt. Om goede aansluitingen te behouden bij de NS stations te Appingedam en Loppersum is het noodzakelijk om elders de rijtijden terug te winnen.

Eind 1998 werd in overleg met de "Stichting Dorpsbelangen Godlinze" een plan opgesteld om de bushalteplaats te verplaatsen naar de rand van het dorp, nabij het kruispunt Provincialeweg / Allersmaweg. Daar het helaas niet mogelijk bleek, de voor de aanleg benodigde gronden aan te kopen, moest het plan worden aangepast. De bushalteplaats werd daarna aan de andere zijde (westzijde) van de Allersmaweg geprojecteerd. Eén en ander had tot gevolg dat de aanlegkosten hoger werden dan eerst begroot. De gemeente was bereid een deel van deze meerkosten voor haar rekening te nemen. Toen de provincie Groningen ook bereid bleek om het toegezegde subsidiebedrag te verhogen, kon tot uitvoering worden overgegaan.

Gelukkig is het thans zo ver, dat de nieuwe bushalteplaats binnenkort in gebruik genomen kan worden. Daar deze nieuwe halte direct tegen het dorp ligt, is hij veilig te bereiken. De tijdelijk ingerichte halteplaatsen aan de Korenhornsterweg zullen weer worden verwijderd.


Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt de heer H.D. van Dam, telefoon 0596-639954.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie