Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatiebijeenkomst over breedtesport in Etten-Leur

Datum nieuwsfeit: 16-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Etten-Leur blijft in beweging

Informatiebijeenkomst over breedtesport

Op donderdag 16 november aanstaande vindt er een informatiebijeenkomst plaats over het thema breedtesport. De avond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de Schonckzaal van het gemeentehuis. Met het begrip breedtesport wil de rijksoverheid het bewegen onder de aandacht brengen van iedereen. Bewegen is en blijft gezond voor jong en oud. De gemeenten wordt de gelegenheid geboden om projecten in te dienen op het gebied van sport en bewegen. Indien het project wordt uitverkozen, betaalt het Rijk mee aan de uitvoering van dit project. Uiteraard worden er diverse voorwaarden gesteld aan de gemeenten die van de breedtesport-regeling gebruik wensen te maken. Zo moeten de in te dienen projecten breed gedragen worden binnen de gemeente. Om die reden houdt de gemeente Etten-Leur de bovengenoemde informatiebijeenkomst op 16 november a.s., waarbij de verschillende doelgroepen hun inbreng kunnen hebben.

De besturen van de Etten-Leurse sportverenigingen en van andere verenigingen op het gebied van welzijn (ouderen, jongeren, wijkverenigingen, scholen) hebben voor deze bijeenkomst een uitnodiging ontvangen. Vanzelfsprekend zijn ook andere belangstellenden van harte welkom. Na het welkomstwoord door wethouder mevr. R. Donders-de Leest van Sport, zal de heer W. Florijn van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen nader ingaan op de rijksregeling breedtesportimpuls. Er wordt uitleg gegeven over het begrip breedtesport en over de projectmogelijkheden. Etten-Leur streeft er naar om een aanvraag in te dienen voor een project dat in 2002 van start zou moeten gaan. De aanvraag moet dan vóór 1 april 2001 ingediend worden bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Suggesties en opmerkingen van de aanwezigen tijdens de informatiebijeenkomst zullen meegenomen worden in de verdere procedure. Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen begeleidt dit proces tot de definitieve aanvraagindiening.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie