Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

TeamAlert vraagt aandacht voor jeugdige verkeersdoden

Datum nieuwsfeit: 16-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

TEAMALERT

250 Signaalborden voor jonge verkeersdoden


- PERSBERICHT -

JONGERENTEAM PLAATST 250 SIGNAALBORDEN VOOR JONGE VERKEERSDODEN

TeamAlert op 16 november om 10.30 in Leerdam

Op donderdag 16 november zal TeamAlert in Leerdam een signaalbord plaatsen op de plek waar drie weken geleden een 17-jarige jongen om het leven is gekomen. Hiermee vraagt het team aandacht voor het feit dat jaarlijks gemiddeld 250 jongeren tussen de 16 en 25 jaar omkomen in het verkeer.
In de maand november plaatst het team 250 van deze signaalborden op plaatsen in Nederland waar de afgelopen anderhalf jaar jongeren zijn verongelukt in het verkeer. De eerste 100 borden zijn inmiddels neergezet.

Door het plaatsen van deze borden hoopt het team dat jongeren, maar ook andere weggebruikers, meer gaan nadenken over hun eigen gedrag en hun kwetsbaarheid in het verkeer.

De signaalborden hebben de vorm van een silhouet met daarin de leeftijd van de omgekomen jongere en de datum van het ongeluk. De lokaties zijn vastgesteld op basis van de procesverbalen van de politie. Alle betreffende gemeenten en provincies zijn geïnformeerd over de actie in hun beheergebied. De plaatsing vindt niet plaats op rijkswegen.

TeamAlert, een team van twee meiden en drie jongens tussen de 17 en 22 jaar, is deze zomer opgericht op initiatief van minister Netelenbos van Verkeer & Waterstaat. Dit team heeft de uitdaging aangenomen om in een jaar tijd bij leeftijdgenoten het onderwerp verkeersveiligheid op de agenda te zetten en de minister te informeren over de meningen van jongeren over dit onderwerp. Het team kan zelfstandig haar acties bepalen om hiervoor de aandacht te krijgen.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie