Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Viering 15-jarig bestaan Verzetsmuseum Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 16-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

1 november 2000Viering 15-jarig bestaan Verzetsmuseum Amsterdam
Op 16 november overhandiging nieuwe catalogus aan de Britse Ambassadeur Op zondag 19 november, dag van het 15-jarig bestaan, gratis toegang!

Op 16 november zal het eerste exemplaar van de nieuwe museumcatalogus worden aangeboden aan de Britse ambassadeur Rosemary Spencer. De Britse Ambassade heeft de Engelse vertaling van de catalogus en van de teksten in de vaste opstelling voor haar rekening genomen. Een belangrijke bijdrage, want bijna eenderde van de bezoekers van het Verzetsmuseum bestaat uit Engelstalige toeristen. De catalogus bevat veel illustraties in kleur en volgt de verhaallijn van de vaste opstelling. Het boek van 137 pagina's vertelt het verhaal van gewone mensen, die in een tijd van schaarste, onderdrukking en vervolging, ongewone keuzes moesten maken. Dit verhaal wordt gecompleteerd met de geschiedenis van het Verzetsmuseum en van Gebouw Plancius.

Ter gelegenheid van het vijftienjarig jubileum is op 19 november het museum gratis toegankelijk. De hele zondag zullen er speciale activiteiten worden georganiseerd. Er wordt Zweeds wittebrood uitgedeeld en er is een demonstratie van een degelpers waarop indertijd het illegale Parool is gedrukt. Belangstellenden mogen een druksel meenemen. Natuurlijk kan ook de vaste opstelling worden bekeken, of de tentoonstelling van aangrijpende schilderijen van de Franse schilder Jean-Jacques Morvan. De open dag biedt tevens de gelegenheid om een kijkje achter de schermen te nemen. Bij hoge uitzondering is het mogelijk het depot te bekijken, waar een aantal opmerkelijke voorwerpen wordt getoond en hun bijzondere verhaal wordt verteld. Voor kinderen is de speciale kindertentoonstelling De treinen hebben ooren te bekijken met een opdrachtenroute door het museum. We hebben nog meer in petto, maar dat bewaren we graag als verrassing. In ieder geval staat voor iedere bezoeker een drankje klaar.

Zondag 19 november Verzetsmuseum Amsterdam gratis open van 12.00 -17.00 uur.

Lopende tentoonstellingen:
Een schreeuw zonder stem t/m 7 januari 2001 Onderdrukking en deportatie in de schilderijen
van de Franse schilder Jean-Jacques Morvan

Ook de treinen hebben ooren
tentoonstelling en een ontdekkingstocht voor kinderen t/m 17 december 2000 over reizen en vervoermiddelen in oorlogstijd.

Verzetsmuseum Amsterdam Openingstijden Plantage Kerklaan 61 di-vr 10.00 - 17.00 uur 1018 CX Amsterdam za-zo/ feestdagen 12.00 - 17.00 uur tel: 020-620 25 35

Meer informatie en beeldmateriaal is verkrijgbaar bij Verzetsmuseum Amsterdam, afdeling PR Marjan Otter tel: 020-620 25 35 fax: 020-620 29 60 e-mail: otter@verzetsmuseum

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie