Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stiel presenteert boek over 100 jaar werkloosheid

Datum nieuwsfeit: 16-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (info@stiel.nl)

Contactpersoon: Jan Eykenaar

Stiel presenteert boek over 100 jaar werkloosheid

Datum: 16 november 2000

Op 16 november presenteren de stichting Stiel en uitgever Egbert Forsten het boek 'Geen Verhaal, 100 jaar werkloosheid in de stad Groningen'. Het boek, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en uitgevoerd door langdurig werklozen met een academische achtergrond, geeft op toegankelijke wijze informatie over de sociaal-economische en psychologische aspecten van werkloosheid. Het boek wordt aangeboden aan de heer Jacques Wallage, burgemeester van Groningen.

Geen Verhaal is een rijk geïllustreerd lees- en bladerboek met een schat aan verhalen, meningen, feiten, statistieken en cijfers. Het boek is het collectieve resultaat van auteurs die zelf werkloos waren of nog zijn en die zelf het kwaad van uitsluiting door langdurige werkloosheid aan den lijve ondervonden hebben of nog ondervinden. Daarmee is het boek geen aanklacht geworden. De schuldvraag wordt niet eenzijdig gelegd bij een falende overheid, een fout economisch systeem of bij de werkloze zelf. De auteurs vertellen hun onderzoeksbevindingen zo objectief mogelijk.

Het boek is het eindresultaat van een project van Stiel, welzijnsinstelling in de stad Groningen. In de loop van twee jaar tijd hebben in totaal 25 langdurig werklozen gewerkt aan dit boek. Geen Verhaal heeft een tweeledig doel gekend. Het leveren van een leesbaar en historisch goed onderbouwd verhaal en het verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt voor de auteurs. De auteurs zijn begeleid door een wetenschappelijke leesgroep bestaande uit professor Pim Kooij, dr. Henk te Velde en drs. Bert Kroesen.

Groningen, 6 november 2000
Stiel Groningen 050 3681888 / (info@stiel.nl) t.n.v. J. Eykenaar

Stichting Stiel

Munnekholm 4

9711 JA

Groningen

Telefoon: 050 3681888reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie