Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie over opbrengst pindaoogst bij droogte

Datum nieuwsfeit: 17-11-2000
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Opbrengst pindaoogst bij droogte kan vergroot

In landen als Mozambique, met een lage bodemvruchtbaarheid, zouttekort en droogte, kan de pindaopbrengst verbeteren, onder andere door de planten te enten met een schimmel waarmee zij een symbiose kunnen aangaan, concludeert de Mozambicaanse bioloog Orlando Quilambo. Pinda is een veelvoorkomend gewas in de halfdroge tropen. Voor het merendeel van de bevolking in het zuiden van Mozambique vormt pinda een niet te vervangen bestanddeel van het dagelijks dieet. Maar de pindaopbrengsten zijn de laatste jaren door allerlei slechte natuurlijke omstandigheden gedaald, zoals droogte, onvruchtbare grond, slechte landbouwpraktijken, en inferieure pindasoorten Quilambo ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie