Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening Master-opleiding Humanitaire hulp

Datum nieuwsfeit: 17-11-2000
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Opening Master-opleiding Humanitaire hulp

In september 2000 startten de eerste achttien studenten, deels buitenlanders, aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) met de nieuwe Master-opleiding 'Humanitaire hulp' ('Humanitarian Assistance'). Daarmee schaarde de RUG zich bij zeven andere partners - universiteiten in België, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Spanje en Zweden - die verenigd zijn in het Network on Humanitarian Assistance (NOHA). De Europese Engelstalige opleiding voor afgestudeerden - leifst met relevante werkervaring -duurt één jaar en heeft een interdisciplinair karakter, waarbij de relatie tussen humanitaire hulp en de volgende disciplines aan de orde komen: geopolitiek, antropologie, internationaal recht, epidemiologie, psychologie ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie