Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Aartsen brieft Veiligheidsraad over Ethiopie/Eritrea

Datum nieuwsfeit: 17-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Buitenlandse Zaken


www.minbuza.nl

Van Aartsen brieft Veiligheidsraad over Ethiopie/Eritrea

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Persbericht
16 november 2000
nummer 134

Minister van Aartsen brieft Veiligheidsraad over Ethiopie / Eritrea

Minister van Aartsen woont op vrijdag 17 november een speciale vergadering van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties bij. 's Ochtends krijgt de minister namens de Veiligheidsraad uit handen van VN secretaris-generaal Kofi Anan het eerste exemplaar overhandigd van een handboek voor vernietiging van kleine wapens. Dit door de VN vervaardigde handboek is met Nederlands geld gefinancierd en bevat o.a. een overzicht van verschillende methodes voor het vernietigen van kleine wapens. Nederland vraagt tijdens het huidige voorzitterschap van de Veiligheidsraad speciale aandacht voor de problematiek van kleine wapens.

Daarna zal minister van Aartsen in een open briefing de Veiligheidsraad informeren over de situatie in Ethiopie en Eritrea, mede n.a.v. zijn recente bezoek aan deze landen. De briefing wordt gevolgd door een debat in de Raad.

Op maandag 20 november neemt de minister deel aan een seminar over humanitaire interventie in het New Yorkse UN Regal Plaza Hotel. Het seminar wordt georganiseerd door de International Peace Academy . VN secretaris-generaal Kofi Anan en minister van Aartsen verrichten gezamenlijk de opening. Voorts spreekt de minister een rede uit over de Nederlandse opvattingen over humanitaire interventie.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie