Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 17-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van vrijdagmorgen 17 november 2000
10:29 vrijdag 17 november 2000

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

Zes automobilisten hebben bij de politie aangifte gedaan van inbraak in hun auto.
In Roden is een zon 25 liter benzine gestolen uit een auto die stond geparkeerd aan de Havezathenlaan.
In Koekange ontdekte een 40 jarige bewoner van de Kerklaan toen hij vrijdagmorgen vroeg bij zijn auto kwam dat zijn autoradio was verdwenen.
Een 19 jarige bestuurder miste twee jassen, een discman, een telefoon en een paar cds uit zijn auto die stond geparkeerd op de vriezerweg in Tynaarlo.
In Emmen ontdekte een automobilist van de Steenuil dat onbekenden het slot van zijn auto hadden geforceerd.
Een bewoner van de Kampstraat in Beilen hoorde donderdagavond een luide knal en zag iemand hard bij zijn auto wegrennen en wegrijden in een grijze Deawoo. De man mist zijn radar detector. Een 20 jarige inwoonster van Leeuwarden is donderdagavond in Assen de dupe geworden van een inbraak in haar auto.
Ze had hem geparkeerd op de Menning. Ze mist een radio-CD speler en enkele CDs.

ASSEN

Tijdens de avondspits zijn bij een verkeersongeval op de A28 bij Assen drie mensen met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.
Een 38 jarige bestuurder uit Assen wilde van de linker rijstrook naar rechts rijden toen hij op hetzefde moment rechts werd ingehaald. De man schrok daar zo van dat hij bij zijn manoeuvre om de inhalende auto te ontwijken met zijn auto dwars op de rijbaan tot stilstand kwam. Vier achteropkomende autos kwamen vervolgens met elkaar in botsing of tegen de vangrail.

PEIZE/ASSEN

Een 48 jarige inwoner van Peize liep donderdagmiddag tegen de lamp toen hij bij een controle in verband met een verkeerde kentekenplaat op de aanhangwagen van zijn auto door de politie aan de kant werd gezet. De man bleek te hebben gedronken. Hij zat met ruim 1,5 promille achter het stuur. Zn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding voor snelrecht.
In Assen trof de politie donderdagnacht op de kruising Groningerstraat / Kloekhorststraat een auto aan die met de wielen los van de grond stond gaparkeerd bovenop een paaltje. Uit de controle kwam vast te staan dat de 35 jarige bestuurder uit Borger met bijna vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol achter het stuur had gezeten. De man kreeg een rijverbod, zn rijbewijs is ingevorderd en hij is met een een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd.

NIEUW AMSTERDAM

Een 17 jarige jongen uit Nieuw Amsterdam moet het voorlopig zonder zijn bromscooter doen. De politie betrapte hem donderdag toen hij tegen de avond met veel te veel lawaai over de Vaart scheurde. Het vermoeden van de politie dat de scooter wel eens zou zijn kunnen opgevoerd werd bewezen toen het vermogen van de scooter even werd gemeten op de rollentestbank. De machine kwam op 2,1KW, wat volgens de controleurs een zeer hoge score was. Onderzoek moet uitwijzen hoe de scooter is opgevoerd.

BEILEN

Een schoonmaakster ontdekte donderdagnacht dat er was ingebroken bij een bedrijf aan de Hanekampen in Beilen. Ze trof een geopende kluis aan in het kantoor. Om binnen te komen zijn diverse deuren geforceerd.

MEPPEL

Een 25 jarige pizza bezorger uit Meppel is donderdagavond in de Lindestraat in zijn woonplaats overvallen en gedwongen geld af te geven aan een onbekende overvaller. De overvaller die de bezorger bedreigde met een schroevendraaier is er met achttien gulden vandoor gegaan. Volgens de bezorger ging het om een man met een Antiliaans uiterlijk van ongeveer 25 jaar oud en met een slungelig postuur.

MEPPEL

De politie van Meppel heeft donderdagavond een groep van drie Marokkanen aangehouden en ingesloten op verdenking van mishandeling van een 22 jarige inwoner van Alteveer bij het station in Meppel. De Alteveerder stond wegens dopeschulden voor vijftig gulden in het krijt bij de groep en hij werd volgens zijn verklaring gedwongen om voor de groep zaken te stelen en hen geld af te geven. Als hij het niet zou doen zou er weer en pak slaag volgen en zou men hem in Altveer komen opzoeken. Bij de groep Marokkanen gaat het om jongens in de leeftijd van 16 tot 21 jaar.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie