Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Centrumring Hilversum weer beschikbaar voor verkeer

Datum nieuwsfeit: 17-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Centrumring weer beschikbaar voor verkeer

Traditioneel geeft de gemeente de dag voor de intocht van Sinterklaas de hoofdroutes door Hilversum waaraan gewerkt is, terug aan de weggebruikers. Zo okk dit jaar. Wethouder Heller van verkeer heeft donderdagmiddag 16 november de werkers aan de weg op het raadhuis uitgenodigd om te toasten op de geleverde prestatie.

Met de afronding van het werk aan de hoofdroutes zijn weer een paar belangrijke schakels van het Hilversumse verkeersplan gerealiseerd. De rotonde Vreelandseweg is eind vorige week al vrijgegeven voor het autoverkee, maar heeft in de afgelopen dagen de bijbehorende belijning en bebording gekregen. Morgen worden het Melkpad en de Albertus Perkstraat toegevoegd aan de centrumring.

Rotonde Vreelandseweg
De reconstructie van de Vreelandseweg voorziet in drie by-passes waarbij de automobilist in feite langs de rotonde wordt geleid: Hilversum in rechtsaf de Diependaalselaan op, Hilversum uit vanaf de kant van de Gijsbrecht van Amstelstraat richting Vreeland. En ook als je vanaf de Diependaalselaan de Ring wil blijven volgen rijd je langs de Diependaalslaan. De rotonde zelf moet gebruikt worden voor de links-af bewegingen: vanaf Vreeland linksaf richting centrum, vanaf de Diependaalselaan linksaf Hilversum uit richting Vreeland, en vanuit het centrum via de Vreelandseweg linksaf de Diependaalseweg op.

Centrumring
Met de herinrichting van het traject Melkpad/'s-Gravelandseweg is de centrumring weer een stukje dichter bij zijn voltooiing gekomen. Op het Melkpad geldt eenrichtingsverkeer vanaf de Naarderstraat richting 's-Gravelandseweg. En ook op het stukje 's-Gravelandseweg dat vanaf het Melkpad aansluiting geeft op het winkeldeel van de 's-Gravelandseweg geldt eenrichtingsverkeer, uiteraard in dezelfde richting.

Volgend jaar de ring rond
De centrumring is nu klaar vanaf het begin van het Melkpad tot het kruispunt halverwege de Schapenkamp bij de Beatrixtunnel. In de tweede helft van januari start -ijs en weder dienende- de aanleg van het resterende deel van de centrumring. Er wordt dan vanf het Melkpad teruggewerkt naar de Schapenkamp. Als de Stationsstraat, waar de rijrichting wordt omgedraaid, in de tweede helft van april klaar is, is de centrumring rond. Het stuk Schapenkamp tussen de tunnel en het station moet dan nog worden heringericht, maar het autoverkeer kan tijdens de werkzaamheden steeds langs het werk worden geleid en in feite bestaat dan het beoogde eenrichtingsrondje rond het centrum tegen de klok in. Tegen die tijd start de gemeente met een voorlichtingscampagne om de burgers van Hilversum meer inzicht te geven in de nieuwe rijroutes.

Neuweg
Alle werkzaamheden zijn, ondanks de voorbije regenachtige weken, volgens plan verlopen. Een uitzondering vormt de Neuweg tussen de Gijsbrecht van Amstelstraat en de Hilvertsweg. Door de vele regen is er landelijk een opeenhoping van asfalteerklussen ontstaan. Daardoor kan de gemeente pas aanstaande dinsdag asfalteren. Woensdag volgt de belijning waarna eind van de dag de Neuweg opengaat en ook de Orchideestraat wordt ontsloten. Maar ook nu geldt weer het voorbehoud: ijs en weder dienende, want zowel voor asfalteren als belijnen is droog weer een voorwaarde.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie