Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanbevelingen Taskforce Stad en Regels

Datum nieuwsfeit: 17-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Economische Zaken

Persbericht Ministerraad
17 november 2000

AANBEVELINGEN TASKFORCE STAD EN REGELS

Op voordracht van minister Jorritsma van Economische Zaken, minister Korthals van Justitie en minister Van Boxtel voor Grote Steden- en Integratiebeleid heeft de ministerraad ingestemd met toezending aan de Tweede Kamer van het rapport van de Taskforce Stad en Regels. Deze Taskforce is ingesteld om de uitvoering te coördineren van voorstellen die zijn gedaan in het kader van het project Stad en Regels binnen de operatie Marktwerking, Deregulering en Wetgevingskwaliteit (MDW). Het project Stad en Regels is een samenwerkingsproject van het Rijk en de gemeente Den Haag, waarin is onderzocht hoe gemeentelijke regelgeving kan worden aangepast om het ondernemen in steden aantrekkelijker te maken.
De Taskforce heeft op een aantal terreinen aanbevelingen gedaan. Zo stelt zij voor een bedrijfseffectentoets in te voeren voor gemeentelijke regelgeving met substantiële gevolgen voor het bedrijfsleven. De gemeente Den Haag neemt deze aanbeveling over en wil een steunpunt voor de Economische Effectentoets onderbrengen bij de afdeling Economische Zaken. Ook beveelt de Taskforce aan parkeernormen meer te differentiëren met als basisdoelstelling het garanderen van de bereikbaarheid van bedrijven en instellingen.
Ten aanzien van de 1 loket functie voor bedrijven beveelt de Taskforce onder meer aan aansluiting te zoeken bij het project OL2000 (Ondernemersloket2000) en een online dienstverlening op internet. De gemeente Den Haag onderschrijft het belang van een 1 loketfunctie en stelt met de BedrijvenBalie op de goede weg te zijn.
Met betrekking tot Europees aanbesteden constateert de Taskforce dat inkopers vooral problemen ondervinden met de kwaliteit van de regelgeving, de interne organisatie en de kennis over de inhoud van de regels. De gemeente Den Haag onderzoekt de mogelijkheden om beter dan in het verleden in te spelen op de Europese regelgeving.

Met de toezending van het rapport van de Taskforce aan de Tweede Kamer beschouwt het kabinet het MDW-project Stad en Regels als geïmplementeerd.

RVD, 17.11.2000
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie