Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

E.W.H. Broekhuis nieuwe burgemeester van Bernisse

Datum nieuwsfeit: 17-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

17-11-2000

E.W.H. Broekhuis nieuwe burgemeester van Bernisse

De heer drs. E.W.H. Broekhuis (57, PvdA) is met ingang van 1 december a.s. benoemd tot burgemeester van de gemeente Bernisse. De heer Broekhuis is nu burgemeester van Cromstrijen, maar ingevolge een burgemeestersruil tussen Bernisse en Cromstrijen is hij sinds 1998 werkzaam als waarnemend burgemeester in Bernisse. Andersom was de burgemeester van Bernisse, mevrouw R.L. Bosua-Van Gelderen, waarnemer in Cromstrijen. Mevrouw Bosua heeft afgelopen voorjaar ontslag als burgemeester van Bernisse genomen en is daarna benoemd tot waarnemend burgemeester van Hillegom.

Met het vertrek van mevrouw Bosua ontstond een vacature in Bernisse. Omdat de functieruil was afgesproken voor de periode tot half oktober van dit jaar heeft de Commissaris van de Koningin, de heer J. Franssen besloten, dat de heer Broekhuis als waarnemer in Bernisse zou blijven totdat de vacature daar zou zijn vervuld. Inmiddels benoemde de commissaris de heer J. Heijkoop tot waarnemend burgemeester in Cromstrijen.
Nu met de benoeming van de heer Broekhuis de vacature in Bernisse is vervuld ontstaat een vacature in Cromstrijen. De Commissaris van de Koningin zal hierover binnenkort overleg voeren met de gemeenteraad van Cromstrijen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie