Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hoogeveen wil bijdragen aan hulp voor Molukse vluchtelingen

Datum nieuwsfeit: 17-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogeveen17 november 2000

College Hoogeveen wil bijdragen aan hulp voor Molukse vluchtelingen

Het college van burgemeester en wethouders wil een bijdrage leveren om de nood van Molukse vluchtelingen te verlichten. B&W denken aan twee acties: een noodfonds voor vluchtelingen die hier in Hoogeveen verblijven bij familie en een bijdrage van f. 10.000,- aan de landelijke actie 'Samen voor de Molukken'.

Hoogeveen heeft een bijzondere band met de Molukken vanwege het grote aantal inwoners afkomstig van deze eilandengroep. Er hebben momenteel negen mensen uit de Molukken onderdak bij familie in Hoogeveen. Deze mensen zijn op de vlucht voor het geweld en hebben van het rijk een toeristenvisum gekregen, met een maximale duur van twaalf maanden.

Het college wil een financieel vangnet creëren voor de familie die de vluchtelingen onderdak biedt. Het gaat om f. 600,- per vluchteling per maand, voor maximaal negen maanden en niet voor de eerste drie maanden van het verblijf hier. Verder zijn er nog een aantal andere voorwaarden voor ondersteuning, waaronder een verblijf bij familie in de eerste of tweede graad.

Het college stelt de raad voor een noodfonds van f. 50.000,- in het leven te roepen. Gisteravond heeft de raadscommissie Welzijn dit voorstel besproken, 30 november besluit de gemeenteraad erover.

Aanvullend wil het college f. 10.000,- bijdragen aan een gezamenlijke inzamelingsactie afgelopen weekeinde in Hoogeveen van de stichting Salawaku, de Molukse kerken en het meldpunt Molukse ouderen. Het bedrag is een verdubbeling van wat deze organisaties bijeen hebben gebracht. Het geld gaat naar een contactadres op de Molukken, vanwaaruit het besteed wordt aan noodhulp en wederopbouw. Dit voorstel van B&W staat op de agenda van de raadscommissie Algemene Zaken van 29 november. Het besluit valt in de gemeenteraadsvergadering van 21 december a.s.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie