Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 17-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 17-11-2000 2ePersberichtvrijdag17november2000

Politieberichten

Helmond: Verlichtingscontrole
Donderdagavond is er een verlichtingscontrole gehouden op de Deltaweg. 8 Fietsers kregen een proces-verbaal voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Helmond: Brand
Vrijdagmorgen omstreeks 2.45 uur brak er brand uit in een woning aan de Bakelsedijk. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand. De gehele bovenwoning brandde uit en de daaron-der gelegen winkel liep flinke waterschade op. Vermoedelijke oorzaak kortsluiting. Aan de 2e Haagstraat brandde vrijdagmorgen omstreeks 2.55 uur een zaal van een horecage-legenheid grotendeels uit. De gewaarschuwde brandweer uit Aarle-Rixtel en Mierlo bluste de brand. Bij onderzoek bleek dat er aan de achterzijde een deur was opengebroken. In het pand zijn meerdere brandhaarden aangetroffen. Tevens hing er een vluchtige brandbare vloeistof-lucht in het pand. De politie stelt een onderzoek in.

Helmond: Diefstal uit winkel
Vrijdagmorgen omstreeks 11.50 uur zijn een 27- jarige vrouw en een 32- jarige man uit Someren aangehouden. Kort daarvoor hadden zij kleding uit een winkel aan de Europaweg gestolen. Toen zij de winkel verlieten ging het alarm af, waarna zij snel wegrenden. Na een korte achtervolging is de vrouw door een winkelmedewerker op de Europaweg aangehouden. De man is even later door de gewaarschuwde politie op de Mierloseweg aangehouden.

Nuenen: Geluidsoverlast
Vrijdagmorgen om 6.30 uur is in zijn woning aan de Antoon Kerssemakersstraat een 26- jarige man uit Nuenen aangehouden. De gewaarschuwde politiesurveillance hoorde daar bij aankomst dat er zeer harde muziek uit de woning kwam. Meerdere buurtbewoners stonden buiten op straat en klaagden over de zeer luide muziek. De stereo-installatie en t.v. zijn inbeslaggeno-men. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Best: Snelheidscontrole
Vrijdagmorgen tussen 10.45 en 11.50 uur is er op de Eindhovenseweg Zuid een snelheidscon-trole gehouden. Van de 982 gecontroleerde voertuigen reden er 70 sneller dan 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 123 km/u.

Oirschot: Agressieve automobilist
Vrijdagmorgen om 10.05 uur is op de Industrieweg een 40- jarige automobilist uit Oirschot aangehouden. Eerder op de morgen omstreeks 8.45 uur was hij op de Kriekampen met zijn autobusje ingereden op een 17- jarige bromfietser uit Middelbeers. Hij had daar tevens een 16- jarige bromfietser uit Middelbeers geslagen en geschopt. De automobilist was boos geworden omdat hij op de Kriekampen drie bromfietsers niet snel genoeg kon inhalen. Na hen te zijn voorbij gereden stopte de automobilist en sloeg de 16- jarige jongen. Tevens trok hij de jongen aan zijn haar en sleurde hem over de grond. Zijn vrienden kwamen hem te hulp. Hierna pakte de automobilist een hekwerk uit zijn busje en sloeg in de richting van de jongens. Direct daarna stapte de automobilist in zijn auto en reed in op 17- jarige jongen, die daarbij op de motorkap terechtkwam. Vervolgens reed hij achteruit tegen zijn bromfiets. Hierna reed hij in op de 16- jarige jongen, die ternauwernood weg kon springen. Vervolgens reed de automobilist weg. De 16- jarige jongen klaagde over pijn aan rug en handen. Beide bromfietsen liepen schade op. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Roodlichtcontrole
Vrijdagmorgen is op de Estafettelaan ter hoogte van de Marathonloop een roodlichtcontrole gehouden. 4 Fietsers kregen een proces-verbaal voor het negeren van het roodlicht.

Deurne: Aanrijding met gewonden
Vrijdagmiddag omstreeks 13.15 uur raakten bij een eenzijdig ongeval op de Paardekopweg een 63- jarige automobilist uit Deurne en zijn twee passagiers gewond. De bestuurder raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en botste tegen een in de linkerberm staande boom. De bestuurder en zijn twee passagiers zijn voor onderzoek overgebracht naar het Elkerliekzieken-huis.

Gerwen: Inbraak in woning
Vrijdagmorgen tussen 8.25 en 11.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Van Kemenade-laan. Het slot van de voordeur is opengebroken. Uit de woning zijn sieraden gestolen.

Waalre: Aanrijding met gewonde
Vrijdagmorgen omstreeks 7.45 uur raakte bij een aanrijding op de Heikantstraat een 35- jarige bromfietser uit Valkenswaard gewond. Een 21- jarige automobilist uit Valkenswaard, die daar rechtsaf sloeg, verleende niet de vrij doorgang aan de bromfietser die rechtdoor reed. De brom-fietser is overgebracht naar het St. Josephziekenhuis. Na behandeling kon hij huiswaarts keren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie