Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Territoriaal Pact Gent

Datum nieuwsfeit: 17-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING
VERGADERING VAN 17 NOVEMBER 2000

Territoriaal Pact Gent

In de regio Gent plannen Volvo Cars, Volvo Trucks, Sidmar en France Telecom op korte termijn een gevoelige uitbrei- ding van hun bedrijfsactiviteiten. Volvo alleen al wil op korte termijn 1800 nieuwe arbeidskrachten aannemen, en onrechtstreeks komen er nog eens 1800 arbeidsplaatsen bij. Dit zal gevolgen hebben op verschillende domeinen, niet alleen zuiver economisch maar ook op vlak van werk- gelegenheid, infrastructuur, mobiliteit en milieu.

Om alle behoeften en problemen die hiermee samengaan op een gecoördineerde en geïntegreerde wijze aan te pakken, wenst de Vlaamse regering een Territoriaal Pact af te sluiten met de Stad Gent en de betrokken privépartners. De Vlaamse regering wil zo, bij wijze van experiment, een samenwerking opzetten om een specifieke regionale ontwik- keling te ondersteunen. Op basis van deze tijdelijke en casusgerichte aanpak wil Vlaams minister-president Dewael komen tot een geïntegreerd gebiedsgericht beleid. Zo'n beleid vertrekt vanuit verschillende invalshoeken zoals daar zijn: economie, ruimtelijke ordening, ecologie.

Belangrijk daarbij is dat er uitgegaan wordt van het éénloketprincipe. Binnen de Vlaamse administratie wordt één aanspreekpunt aangeduid. De cel regionaal beleid van het departement Economie, Werkgelegenheid, Binnenlandse Aangelegenheden en Landbouw zal deze taak op zich nemen. Uitgaande van de bestaande procedures moet men zo snel mogelijk de nodige vergunningen en bijstand kunnen verle- nen. Men moet vooral realistische verwachtingen scheppen ten aanzien van alle betrokkenen.

De ministers Stevaert (mobiliteit), Dua (milieu), Landuyt (werkgelegenheid) en Van Mechelen (infrastructuur en ves- tigingsbeleid) duiden binnen hun administratie elk een medewerker aan die het pact zal opvolgen.

De komende maanden worden de knelpunten geïnventariseerd zodat begin 2001 het Territoriaal Pact Gent een feit zal zijn.

persinfo : Herman Knapen, woordvoerder van de minister-president - tel. (02) 553 29 11 e-mail: (persdienst.dewael@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie