Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Concert pianist Savine in het Veenkoloniaal Museum Veendam

Datum nieuwsfeit: 17-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
VM WEBINFO november 2000

VEENKOLONIAAL MUSEUM VEENDAM

Geen week om stil te zitten, althans bij het Veenkoloniaal Museum, maar een week vol kijk én luisterplezier!
Vrijdagavond 17 november, aanvang 20.00 uur, zal de piano virtuoos Dimitri Savine als voorbereiding op een concours in Andorra een extra concert in het Veenkoloniaal Museum verzorgen. Op het programma staan o.a. werken van Schubert, Bach en Prokofjev.
Op zondag 19 november staat vanaf 13.00 uur, tijdens de jaarlijkse Winkler Prins Studiedag de opheffing van de zogenaamde Stadsrechten centraal. Tevens wordt de H.J. Keuningprijs uitgereikt.
Te kijken valt er nog naar de werken van illustrator/ kunstschilder en auteur Wim Romijn. Wim Romijn noemt zichzelf een echte paardengek, waarbij zijn liefde vooral uitgaat naar het boerenpaard. Romijn is auteur van bekende paardenboeken als 'Het Boerenpaard', 'Het werkpaard; schetsen van het voorbije landleven' en van 'Paardenzot, stapvoets door paardenland'. De expositie Het Boerenpaard is nog tot 26 november te bezichtigen. Minder tijd hebben liefhebbers van het werk van Joop Kemp, jawel de vader van Manuëla Kemp. Nog tot en met komende zondag 19 november valt het werk te bezichtigen. Met soms maar enkele penseelstreken weet de kunstenaar de sfeer van het Groninger land te pakken. Ter gelegenheid van zijn 70-ste verjaardag is tevens een prachtige kunstkalender geproduceerd met een fraaie selectie van zijn werken. De kalender is bij het museum verkrijgbaar. Op de internetsite www.veenkoloniaalmuseum.nl zijn links gelegd naar de sites van de exposerende kunstenaars.

Veendam, 13 november 2000.

Voor meer informatie: Hendrik Hachmer, telefoon (0598) 61 63 93.

Veenkoloniaal Museum, Winkler Prinsstraat 5, 9641 AD Veendam Tel. 0598-616393, fax 0598-616590
Internet: www.veenkoloniaalmuseum.nl
E-mail: (veenkol@veenkoloniaalmuseum.nl)
Openingstijden: di-vr 11-17 en za-zo 13-17 uur

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie