Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 17-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 17-11-2000
Persbericht regiopolitie Limburg-Zuid
Vrijdag 17 november 2000

District Maastricht

Maastricht, rijden onder invloed (1):
Vrijdagmorgen 17 november 2000 is een 43 jarige inwoonster van Cuttecoven door de politie geverbaliseerd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobiliste reed omstreeks 04.30 uur over de Kesselskade te Maastricht, in strijd met een gesloten verklaring. Daarbij reed zij ook nog eens aan de linkerzijde van de weg waarbij zij een tegemoet rijdende politieauto in het geheel niet gezien had. Bij de daarop volgende controle bleek dat de bestuurster behoorlijk diep in het glaasje gekeken had. Een blaastest afeggen ging echter heel moeilijk. Tot zes keer toe was de bestuurster niet instaat om de blaastest te volbrengen. Zij werd daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor het instellen van een verder onderzoek. De afgelegde ademanalyse wees een alcoholpromillage aan van 1.6 promille. Tegen de inwoonster van Cuttecoven werd proces-verbaal opgemaakt, waarbij haar rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon zijn huiswaarts.

Maastricht, rijden onder invloed (2):
Tegen een 23 jarige inwoner van Maastricht heeft de politie vrijdagmorgen 17 november 2000 proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Volgens verklaring van de bestuurder reed hij omstreeks 02.55 uur over het Tongerseplein te Maastricht en moest de automobilist plotseling uitwijken voor een bromfiets die geen licht op zijn voertuig voerde. Het gevolg van de uitwijkmanoeuvre was een botsing met een lichtmast. De bromfietser bleef niet ter plaatse en verdween, de automobilist achterlatend met een auto die totaal loss was. De gewaarschuwde politie stelde bij de automobilist het gebruik van alcohol vast, hetgeen door een blaastest nog eens bevestigd werd. Aan het politiebureau wees de ademanalyse een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. De automobilist kreeg een transactievoorstel aangeboden van fl. 400,- waarmee hij door betaling daarvan een verder strafvervolging door justitie kan voorkomen. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto moest echter nog twee uur blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Maastricht, rijden onder invloed (3):
Een 54 jarige inwoner van Maastricht is donderdagavond 16 november 2000 door de politie bekeurd wegens het veroorzaken van een verkeersongeval onder invloed in een personenauto. De automobilist stond donderdagavond omstreeks 19.00 uur op de Viaductweg te Maastricht in zijn auto te wachten voor het rode licht. Hij had even niet in de gaten dat hij zijn voet niet goed op de rem had waardoor zijn auto tegen de achterzijde van zijn voorganger reed. Een aanrijding met slechts lichte schade was het gevolg. De ter plaatse ontboden politie stelde bij de veroorzaker van de aanrijding het gebruikvan alcohol vast hetgeen nog eens bevestigd werd dor een blaastest. Aan het politiebureau wees de ademanalyse een alcoholpromillage aan van iets meer dan 1.3 promille. Tegen de inwoner van Maastricht is proces-verbaal opgemaakt. In het kader van snelrecht mag hij zich op 26 januari 2001 bij Justitie verantwoorden voor zijn rijgedrag. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Valkenburg, vuurwerkgooier naar HALT:
Een 15 jarige jongen woonachtig in Valkenburg heeft donderdagmiddag 16 november 2000 vuurwerk afgestoken op de Beekstraat. Het bureau Halt zal zich over de vuurwerk gooier ontfermen.
Nadat een politiepatrouille omstreeks 15.30 uur op de Beekstraat in Valkenburg een harde klap vermoedelijk afkomstig van het afsteken van vuurwerk hoorde en meteen daarop een fietser zagen wegrijden werd een onderzoek ingesteld. De fietser bleek in het bezit van 11 stuks vuurwerk, bestaande uit 4 rotjes en 7 strijkers en bekende ook het vuurwerk afgestoken te hebben. Tegen hem werd een halt proces-verbaal opgemaakt. Dit houdt in dat hij een cursus van het bureau Halt moet volgen. Het vuurwerk werd in beslag genomen.

Maastricht, boete voor winkeldiefstal:
Drie vrouwen uit Maastricht zijn donderdagnamiddag 16 november 2000 door de politie aangehouden nadat zij in een grote modewinkel in de binnenstad een winkeldiefstal pleegden en daarbij betrapt werden. Het drietal winkelde donderdag omstreeks 17.30 uur in een grote modewinkel aan de Grote Staat te Maastricht waarbij zij gedrieën kleding en schoeisel wegnamen met een gezamenlijke waarde van ruim fl. 400,-. Echter het beveiligingspersoneel had het drietal in de gaten en toen zij de winkel wilde gaan verlaten werden zij aangehouden. De gewaarschuwde politie nam het drietal mee naar het politiebureau waar tegen hen proces-verbaal werd opgemaakt. Na overleg met de Officier van Justitie werd aan elk een transactievoorstel gedaan van fl. 200,-. De kleding is inmiddels terug naar de rechtmatige eigenaar. Na verhoor kon het drietal, 16, 17 en 27 jaar naar huis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie