Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing KNMI over klimaat en hoogwater bij Maeslantkering

Datum nieuwsfeit: 18-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

18 november: Lezing KNMI over klimaat en hoogwater bij Maeslantkering

Hoek van Holland, 13 november 2000, Op zondag 19 november aanstaande, ten tijde van de belangrijke internationale klimaatconferentie in Den Haag, zal in het Keringhuis in Hoek van Holland het antwoord te vinden zijn op veelgestelde vragen over het weer als: Bij welke windkracht sluit de Maeslantkering en heeft de stormvloedkering nog te maken met het broeikaseffect? Op zondag 19 november zal de heer C. Dekker, hoofd maritiem meteorologische dienst van de KNMI, een lezing geven over klimaat, hoogwater en de kering. De heer Dekker is werkzaam bij de KNMI in de Bilt en in Hoek van Holland. Er komen onderwerpen aan de orde als hoogwaters in de afgelopen eeuw en bij welke weersomstandigheden de Maeslantkering gaat sluiten. De lezing begint om 13.00 uur en om 14.30 uur in het Keringhuis te Hoek van Holland. Men wordt aangeraden om van te voren voor één van de twee tijdstippen te reserveren op tel. 0174-511222.

Klimaatexpositie KNMI
Voor het algemeen publiek zal van 14 november tot en met 7 januari 2001 de reizende klimaatexpositie van het KNMI in het Keringhuis in Hoek van Holland te zien zijn. De toegang tot de expositie is gratis

De tentoonstelling bestaat uit panelen met de belangrijkste feiten over klimaatveranderingen, grafieken van bijvoorbeeld de temperatuurveranderingen door de eeuwen heen en prachtige foto's. Op de verschillende panelen wordt aandacht besteed aan de voorspellingen van het klimaat in Nederland en wereldwijd in de 21e eeuw, de oorzaken van veranderingen van het klimaat, het menselijk handelen als oorzaak, het fenomeen El Niño, de ozonlaag en het broeikaseffect en het KNMI als klimaatinstituut.

Openingstijden
Het Keringhuis is van maandag tot en met vrijdag geopend: van 10.00 tot 16.00 uur. Op zaterdagen, zondagen en feestdagen is het Keringhuis geopend: van 11.00 uur tot 17.00 uur. De toegang tot de expositie is gratis. Voor meer informatie kunt u bellen met het Keringhuis: 0174-511222.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie