Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GIS-dag Emmen: Van landmeten tot Geografische Informatie

Datum nieuwsfeit: 18-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht: GIS-Dag 2000, 14 november 2000

Kom langs op zaterdag 18 november
Van landmeten tot Geografische Informatie

Hierover komt u alles en meer te weten op zaterdag 18 november aanstaande. Dan organiseert de afdeling GEO-informatie van de gemeente Emmen samen met het Kadaster een open dag, de zogeheten GIS-dag. De open dag wordt gehouden in en om het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Emmen van 10.00 tot 16.00 uur.

Tijdens deze open dag kunt u informatie opvragen over koopsommen van woningen, een kaart printen van uw eigen woning en internetten. Het Kadaster geeft uitleg over ruilverkavelingen en verdere kadastrale informatie. Daarnaast krijgt u onder andere uitleg over het gebruik van Geografische Informatie Systemen (GIS-apparatuur). Tevens ontvangt u informatie over de werking van het landmeten en de omzetting van deze gegevens naar kaartmateriaal.

Geodesie

Ook maakt u tijdens deze dag kennis met de vele mogelijkheden van het vakgebied Geodesie. Bijna iedereen kent het wel uit zijn of haar directe omgeving; het vakgebied heeft alles te maken met opmeten, kaarten maken en de inrichting van de ruimten om ons heen. Zo is geodesie bijvoorbeeld nodig bij het ontwerpen van bestemmingsplannen en het aanleggen van wegen, kanalen, bruggen en spoorlijnen. De afdeling Geo-informatie houdt zich hiermee bezig.

GEO-informatie

De afdeling GEO-informatie van de gemeente Emmen is zeer vooruitstrevend op haar vakgebied. Zij beschikt over uiterst moderne en geavanceerde middelen om het gemeentelijk gebied in kaarten uit een te zetten. De afdeling beschikt over het systeem GEORAMA waarin de hele gemeente Emmen detailistisch in kaart is gebracht. Met dit systeem kunnen tevens administratieve gegevens gekoppeld worden aan de kaarten. Deze informatie gebruikt de gemeente voor de interne informatievoorziening. Tijdens de open dag krijgt u de gelegenheid om dit systeem eens te bekijken.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2000 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie