Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 18-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zaterdag 18 november 2000
15:53 zaterdag 18 november 2000

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

EMMEN

Een 16 jarige bromfietser uit Emmen is vrijdagavond met letsel aan zijn voet overgebracht naar het ziekenhuis in zijn woonplaats. Hij kwam op de Weerdingerstraat in botsing met een auto, bestuurd door een 40 jarige man uit Emmen. Die stond geparkeerd en zag bij het wegrijden de bromfietser over het hoofd.

BORGER

Een 20 jarige inwoner van Borger zag vrijdagmiddag een plaatsgenoot rijden op de fiets die hij in september van dit jaar als gestolen had gemeld bij de politie. De te hulp geroepen politie kwam tot de conclusie dat het inderdaad om de fiets van de aangever ging. De eveneens 20 jarige dader erkende dat hij niet op zijn eigen fiets reed en deed vrijwillig afstand. Hij kreeg een proces-verbaal voor snelrecht en de aangever kreeg zijn fiets weer terug.

ASSEN / HOOGEVEEN

De politie van Assen heeft vrijdagmiddag op het Neptunusplein twee inwoonsters van 31 en 27 jaar uit Geeuwenbrug aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Bij hun aanhouding trof de politie voor ruim 130 gulden aan niet afgerekende goederen aan. Het ging daarbij om vis, vleeswaren, kleurspoeling en nootjes, afkomstig uit een supermarkt aan het Neptunusplein. Daarnaast kwamen er bij de fouillering niet betaalde goederen van zeker drie andere Asser winkelbedrijven tevoorschijn. Na overleg met justitie zullen de vrouwen op een later tijdstip worden gehoord.

Een inwoner van Hoogeveen attendeerde de politie op een drietal vrouwen die volgens hem goederen in de bosjes aan de Griendtsveenweg zouden hebben achtergelaten. Bij controle trof de politie daar doosjes met 222 batterijen en twee dekbedovertrekken aan. Ze bleken afkomstig uit een grootwinkelbedrijf aan de Griendtsveenweg. Volgens de getuige waren de vrouwen hem opgevallen omdat hun dikke figuren niet pasten bij de volgens hem slanke gezichten. Toen ze zich door hem betrapt voelden lieten ze de goederen achter in de bosjes.

Bij een multimediabedrijf in de Hoofstraat in Hoogeveen hebben onbekenden vrijdag tegen de avond 7 mobiele telefoons gestolen. De politie hoopt dat videobeelden informatie kunnen verschaffen over de identiteit van de daders.

COEVORDEN

Een 14 jarige jongen uit Coevorden is vrijdagmiddag zijn jas kwijtgeraakt terwijl hij aan de Molenbelt de auto van een kennis aan het wassen was. Met de jas is de jongen ook zijn discman van 160 gulden kwijt. De jongen had tijdens de wasbeurt zijn jas uitgedaan en vlak bij hem op straat gelegd. Toen de auto gewassen was bleek de jas te zijn verdwenen.

MEPPEL

Twee tot nu toe onbekende personen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag aan de Gasgracht in Meppel een 56 jarige inwoner van Meppel met een ketting van een brommerslot bont en blauw geslagen. De man reed op de Gasgracht en zag een bromscooter zonder verlichting het terrein van domeinen oprijden. Omdat hij het volgens zijn verklaring, niet vertrouwde bleef hij staan om vanaf het fietspad te kunnen zien wat de jongens deden.
Plotseling kwamen de knapen op hem af, zetten hem klem en begonnen op de man in te slaan. Ze vroegen hem om geld en vernielden de fiets van de man. Gelukkig voor het slachtoffer gingen de knapen er vandoor toen er een getuige aankwam.
Het slachtoffer gaf de volgende signalementen van de daders: Dader I: getinte huidskleur
Fors gebouwd
Lengte plm 1.85 M
Ogen diep in het hoofd
Kort kapsel, netjes geknipt
Donkere broek
Lichte jas, heup model met op beide armen en langs de rits afgezet met een donkere bies
De jongen sprak accentloos Nederlands

Dader II: blank uiterlijk
Tenger postuur
Lengte ongeveer 1.75
Blond haar, bovenop verwilderd en strak in de nek Vlassnorretje
19 23 jaar
duidelijk zichtbare jukbeenderen
lichte jas en broek
gedroeg zich zeer agressief

Mensen die aan de hand van de signalementen denken te weten om wie het gaat worden verzocht dat te melden aan de politie van Meppel.

EMMEN

De politie van Emmen heeft vrijdagmiddag 294 strijkers inbeslaggenomen bij een 20 jarige man uit Emmen.
Bewoners van de Laan van de Iemenhees hadden de politie gebeld met klachten over vuurwerk. De verdachte deed vrijwillig afstand van het verboden vuurwerk. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

MEPPEL

Bij een alcohol in en in de omgeving van Meppel zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 460 blaasproeven afgenomen. Tegen vier automobilisten is proces verbaal opgemaakt omdat ze met teveel drank op achter het stuur zaten.
Een 41 jarige vrouw uit Meppel scoorde 0,9 promille, evenals een 27 jarige man uit Zwolle.
Twee automobilisten lukte het niet om zowel de blaastest als de ademanalyse tot een goed einde te brengen. Van hen is een bloedproef genomen. Het ging daarbij om een 24 jarige inwoonster van Genemuiden en een 29 jarige man uit Meppel. Beiden kregen een rijverbod van 12 uur. Het vervolg hangt af van de uitslag van de bloedproef.

AUTOKRAKEN

Ook de in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn weer 13 automobilisten in de provincie het slachtoffer geworden van inbraak in hun auto. De inbraken vonden plaats in Assen (8 keer), Koekange, Ruinerwold, Hoogeveen (2 keer) en Roden. De grootste schade was voor een automobilist uit de Calkoenstraat in Hoogeveen. Buiten het feit dat hij zijn radio minidisc-speler kwijt is draait hij ook nog eens op voor de kosten van de overige schade omdat hij zijn auto niet tegen inbraak had verzekerd. Verder ging het de daders op de audio-apparatuur en radardetectoren.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie