Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fietsdemonstratie in Den Haag bij Klimaatconferentie

Datum nieuwsfeit: 19-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

'S WERELDS GROOTSTE FIETSDEMO > SPUI PLEIN 12 UUR

DEN HAAG, 18 NOVEMBER 2000. Zondag 19 November organiseert Rising Tide in samenwerking met verscheidene activisten uit de hele wereld en met de GroenLinkse jongerenorganisatie DWARS een fietsdemonstratie. De bedoeling is om een kritieke massa van fiets(t)ers te bereiken om regeringsdelegaties op de klimaatconferentie duidelijk te maken dat een bredere kijk op de klimaatproblematiek nodig is. Tijdens de demonstratie zal de grootste fiets van de wereld geconstrueerd worden. Aansluitend zal er een aktievoorstelling over extreme weersomstandigheden plaatsvinden.

Rising Tide woordvoerder Robin verklaart: 'COP6 mag geen handelsverdrag worden waarbij regeringen en bedrijven zich uit de crisis kunnen kopen. De handel in emissierechten mag daarom niet toegestaan worden en regeringen moeten NU actie ondernemen om de CO2 reductie in eigen land terug te dringen.'

Verder voegt hij toe: 'terwijl regeringen plannen maken om geld te verdienen uit de klimaatcrisis, zouden ze zich juist moeten concentreren op manieren om de problematiek echt aan te pakken, zo willen wij morgen duidelijk maken met de fietsdemonstratie'.

12 UUR ZONDAG, DEN HAAG, SPUI PLEIN

Voor meer info neem contact op met Robin, op het Rising Tide kantoor: (070)-389-3632 of 06 26764628

Voor algemene information over Rising Tide: Adam Ma'anit: 06-121-50340 of e-mail op: < (info@risingtide.nl) >

Kritiek Info Point Klimaattop: Houtzagerssingel 45; tel.: 0616404355.

Zie ook: www.climateconference.org

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie