Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Migrantendag in Almkerk

Datum nieuwsfeit: 18-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Anti Racisme Informatie Centrum

Migrantendag Almkerk

18 nov 2000cultureel centrum 't Verlaat
Almkerk

Zaterdag 18 november wordt in het Land van Heusden en Altena de migrantendag georganiseerd met als thema 'Gelijkwaardigheid'. De bijeenkomst zal van 10.00 tot 14.00 uur plaatsvinden in cultureel centrum 't Verlaat in Almkerk. Ontmoeting tussen culturen en multicultureel samenleven staan centraal tijdens deze dag vol ontdekkingen.

De migrantendag zal officieel worden geopend door wethouder H.B. Val uit Woudrichem. Daaropvolgend zal Johan Cahuzak op cabareteske en theatrale wijze de inhoudelijke aftrap geven. In het hierop volgende programma kiezen de deelnemers voor één van de vier workshops. Hierin zal dieper worden ingegaan op de onderwerpen rouw, feesten, discriminatie en vooroordelen en zang. De opzet van de workshops vertoont enige gelijkenis met het tv programma 'Rondom Tien' waarin het gesprek over ervaringen voorop staat.

De workshop rouw staat in het teken van rituelen en tradities rondom rouw. Centraal staan de persoonlijke ervaringen rondom het rouwproces in verschillende culturen. In de workshop feesten staan de beleving van de viering van ondermeer Kerstmis, Ramadan en Chanoeka in het middelpunt. In beide workshops zullen vertegenwoordigers van diverse culturen aanwezig zijn om hun verhaal te vertellen. De workshop over discriminatie en vooroordelen zal de ingrijpende ervaringen van mensen met ongelijke behandeling voor het voetlicht laten treden. Naast allochtone 'ervaringsdeskundigen' zullen hierin ook discriminatiebestrijders van politie, justitie, welzijn en het Steunpunt tegen discriminatie hun verhaal doen. De vierde workshop staat in het teken van zang en muziek waarbij onder leiding van een multicultureel koor fraaie liederen ten gehore zullen worden gebracht.

De dag zal worden besloten met het gezamenlijk nuttigen van hapjes en gerechten uit diverse culinaire tradities. De migrantendag in het Land van Heusden en Altena vindt plaats in het kader van de landelijke migrantenweek medio november. De migrantenweek is een initiatief vanuit de landelijke werkgroep allochtonen van de Raad van Kerken en heeft ondermeer als doelstelling het kerkelijk maatschappelijk middenveld nauw te betrekken en kennis te laten maken met andere culturen en religies in onze multiculturele samenleving. De migrantendag heeft in 1999 plaatsgevonden in Werkendam maar zal zich dit jaar voor 't eerst uitstrekken over het gehele Land van Altena. De organisatoren van de migrantendag zijn de Werkgroep Kleurrijk Werkendam, de Lets-circle Woudrichem, Prisma-Brabant en het Steunpunt tegen discriminatie West-Brabant.

De deelname aan de migrantendag is gratis maar wij vragen belangstellenden zich tevoren op te geven en daarbij aan te geven naar welke workshop de voorkeur uitgaat. U kunt zich aanmelden door inzending van de antwoordkaart in de folder. De programma-folders zijn verkrijgbaar bij veel kerken en bibliotheken en bij de Werkgroep Kleurrijk Werkendam, Postbus 173, 4250 DD Werkendam, Tel 0183-509016, e-mail: (nva@planet.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie