Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling 'Tullemans zelf' in De Tiendschuur te Weert

Datum nieuwsfeit: 19-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Weert

9 november 2000

TULLEMANS ZELF; TENTOONSTELLING VAN DAGBOEKTEKENINGEN EN ZELFPORTRETTEN IN DE TIENDSCHUUR

In gemeentemuseum De Tiendschuur opent wethouder van cultuur M.Gresnigt-Raemaekers op zondag 19 november om 16.00 uur de tentoonstelling Tullemans Zelf, dagboektekeningen en zelfportretten van de Weerter kunstenaar Jan Tullemans. De expositie duurt tot en met zondag 21 januari 2001.

Tijdens de opening wordt een CD-rom gepresenteerd die met hulp van de Rabobank Weert e.o. tot stand is gekomen en is geproduceerd door studenten van de Hogeschool voor de Kunsten te Maastricht. Deze CD-rom bevat een selectie uit de vele duizenden dagboektekeningen van Jan Tullemans, een keuze uit de reeks van 90 zelfportretten, uitspraken van Jan Tullemans etc. Tijdens de opening van de tentoonstelling spreken dhr. R. Bruekers, directeur van de Rabobank Weert e.o., en dhr. T. Derksen, docent van de afdeling Media van de Hogeschool voor de Kunsten te Maastricht. Drs. J.van Cauteren, conservator van het Gemeentemuseum Weert, licht de expositie kort toe.

50 jaar schilderen
Op de tentoonstelling is een selectie te zien uit de ruim 100 dagboeken met tekeningen, die voor de schilder Jan Tullemans vaak de basis vormen voor veel van zijn scheppend werk. Iedere 14 dagen wordt een pagina van de dagboeken omgeslagen, zodat de tentoonstelling telkens weer anders is. Bezoekers die veel van de dagboeken willen zien, zullen dus vaker terug moeten komen. Verder omvat de expositie een selectie van 25 zelfportretten van Jan Tullemans. Velen daarvan zijn in Weert nog nooit eerder geëxposeerd. Deze interessante serie geeft een goed beeld van de schilderkunstige ontwikkeling van Jan Tullemans. Samen vormen zij een indringend document van 50 jaar schilderen.

Openingstijden
Gemeentemuseum Weert, de Tiendschuur, is gevestigd aan de Recollectenstraat 5 in Weert tel. (0495) 525 610. E-mail: (museumweert@planet.nl) Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten. De toegang is gratis. Voor meer informatie kan men terecht bij dhr. J. van Cauteren, tel. (0495) 575 327.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie