Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Proefschrift Wine & Food Festival 2000

Datum nieuwsfeit: 19-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

19 november in de Olofskapel van het Golden Tulip Barbizon Palace in Amsterdam

Proefschrift Wine & Food Festival 2000

Geen Fair Culinair dit jaar in het MECC in Maastricht. Reden voor veel telefoontjes van verontruste kookamateurs. Zou daarmee een einde komen aan de kookwedstrijden om de titel beste amateurkok van Nederland? Zou het helemaal gedaan zijn met kookwedstrijden, de wedstrijd om de Graham's Trophy voor de beste wijnproever van Nederland en ga zo maar door. Ondanks het feit dat Proefschrift op 22 oktober hier net zijn grote jaarlijkse Wijnconcours achter de rug heeft, heeft Proefschrift en de ProefKrant hoofdredacteur Jan van Lissum gemeend een -voorlopig tussentijds- consumentenevenement op te zetten op dezelfde locatie, de Olofskapel van het tegenover het Centraal Station van Amsterdam gelegen Golden Tulip Barbizon Palace. Dit evenement wordt mede gedragen door Elsevier Culinair (Club Cuisine en de vakbladen Annoncée Culinaire en Horeca Journal) en het slijtersvakblad SVB.

Tijdens het Proefschrift Wine & Food Festival zullen niet alleen winnende (concours)wijn te proeven zijn; ook is er een totaal gastronomisch omlijstend programma gemaakt, dat klinkt als een klok. Mèt kookwedstrijden voor amateurkoks, waaronder de finale om de Gallo Award. Ook zal tijdens dit evenement de finale plaats vinden van de wedstrijd 'wie maakt de lekkerste sandwich', uitgeschreven door Hazlewood. Beide wedstrijden werden eerder dit jaar uitgeschreven door het blad Club Cuisine. De jury van de Gallo Award staat onder voorzitterschap van Meesterkok Leon Ribbens en bestaat verder uit Lucette Faber, Ton Borghouts en Eric Ran. Per deelnemer worden twee combinaties gejureerd.

Veel evenementen en proeverijen

De 19e november wordt een dag, waarin het Barbizon Palace, toch al één van de culinaire 'tempels' van de hoofdstad, bol staat van de culinaire activiteiten. De hele dag door vinden er lezingen, proeverijen en andere manifestaties plaats. In het complex zijn overal standjes te vinden van wijn- en delicatessenimporteurs, waar de bezoekers naar hartelust kunnen proeven. Op het lezingenprogramma vinden we onder meer namen terug als Johannes van Dam, die het fenomeen 'Lekker' onder de loep zal nemen op de hem welbekende messcherpe wijze. Met het publiek zal hij in discussie gaan over het fenomeen restaurant-recensies in het algemeen. Gert Crum verhaalt over Champagne en signeert voor de geïnteresseerde aanwezigen zijn Champagneboek. Vincent Helberg, kok en schrijver van de net verschenen biologische wijngids houdt een lezing met aansluitende proeverij over dit thema. Met hem kan men ook in discussie gaan over het fenomeen 'biologisch' in zijn algemeenheid. Ook over het thema Wijn en Gezondheid wordt een lezing gehouden ( dr. Korzec, St. Lucasziekenhuis, Amsterdam). In de verschillende zalen en foyer staan de proeftafels opgesteld voor doorlopende lezingen en proeverijen van topwijnen uit Spanje, Port en Cognac. Daarnaast zijn er tegen een geringe meerprijs ( f 15,=) workshops met aansluitende proeverijen. Het aantal deelnemers aan deze workshops is beperkt. Inschrijven aan de zaal (vol is vol.) Onder meer zijn er workshops van kaviaar (Ashkan Mossafaian van TradeSynergy) , truffel (Fred en Yolande de Leeuw), patisserie en chocolade (Manfred Spaargaren, Amstelveen).


1. Doorlopend programma vanaf 11.00 uur in de Olofskapel (alles onder voorbehoud):
- Wijnproeverij met gerenommeerde importeurs
· Vinea Grootvriendt (B) gespecialiseerd in Spaanse wijnen
· Sauter - assortimentsproeverij

· Selezione Vini Italiani (B) gespecialiseerd in Italiaanse wijnen
· Alliance Vinicole - assortimenstproeverij
· Great Grapes gespecialiseerd in Zuid-Afrikaanse wijnen
· Ad Bibendum (B) gespecialiseerd in Australische wijnen
· Château Online primeur: internetwijnhandel presenteert elk uur een proeverij, met ter plaatse bereide amuse; speciale gasten zijn Beaujolais-producent Dominique Piron en Jean-Michel Deluc, voormalig sommelier Ritz, Parijs
· La Gironde met wijnen van Castaño en Rivesaltes
- Stands:

· Truffel Fred en Yolanda de Leeuw, met eigen presentatie
· Chocolade en patisserie Manfred Spaargaren, met eigen presentatie
· Keukenaccessoires

- Boekpresentaties met eenmalige aanbiedingen voor de bezoekers:
· Nicolaas Klei Supermarktwijngids

· Peter Klosse Smaakstijlen, de nieuwste visies t.a.v. het combineren van wijnen en gerechten
· Gert Crum diverse boeken, o.a. over Champagne
· Vincent Helberg biologische wijnbouw


2. Specials (alles onder voorbehoud):

Wat? Waar? Hoe laat?

Graham's Trophy wedstrijd Beste Wijnproever Benelux (amateurs en professionals) Een uitdaging voor iedereen, deelname is gratis en er zijn fraaie prijzen te winnen. Een middag lang zullen de grootste wijnliefhebbers van de Benelux hun krachten meten en kennis testen. Tal van typen wijn passeren de revue. Alle aspecten van wijn komen aan bod. Voor amateurwijnproevers is er een apart klassement. Naast de hoofdprijs, een lang weekend Oporto en een bezoek aan Graham's, zijn er heerlijke portwijnen te winnen.

voorronden Foyer 1 12.00-15.00 halve finale laatste 4 podium Olofskapel 15.00-16.00 finale (laatste 2) podium Olofskapel 16.00-17.00

Prijsuitreiking podium Olofskapel 17.00-18.00 Hoofdprijs: verzorgde reis (lang weekend) naar Graham's in Oporto 2e prijs: kist met 1 fles Malvedos 1987, 1 fles Vesuvio 1996, 1 fles 30 Years Old Tawny, 1 fles Vintage 1980 Voor de afvallers in de halve finale: 1 fles 30 Years Old Tawny. Voor de plaatsen 5 t/m 8: 1 fles Malvedos 1987

Gallo Award: finale wijn-spijscompetitie amateurkoks keuken 11.00-15.00 De jury staat onder voorzitterschap van Meesterkok Leon Ribbens en bestaat verder uit Lucette Faber, Ton Borghouts en Eric Ran. Per deelnemer worden twee combinaties gejureerd.

Wedstrijd lekkerste sandwich keuken 12.0015.00 uitgeschreven door Hazlewood
Prijsuitreikingen podium Olofskapel 17.00-18.00

Masterclasses/lezingen gepresenteerd door experts in hun vakgebied (alles onder voorbehoud), o.a.:

Truffel* Fred de Leeuw, dé truffelspecialist van Nederland Boardroom 14.00 15.00 Wijn & spijs Peter Klosse (auteur van diverse boeken op het gebied van wijn & spijs) Foyer 1 13.00 14.00 Sherry (Sacristía-wijnen)* Jan van Lissum (de wijnen zijn geselecteerd tijdens de Vinoble in Jerez en speciaal voor dit evenement overgevlogen uit Spanje) Boardroom 13.00 14.00 Kaviaar & wijn 1* Ashkan Mossafaian (TradeSynergy) presenteert diverse verrassende mogelijkheden Boardroom 12.00 13.00 Top Spaans Johnny Grootvriendt (Vinea-Grootvriendt, B.) Foyer 1 12.00 13.00 Kaviaar & wijn 2* Ashkan Mossafaian (TradeSynergy) presenteert diverse verrassende mogelijkheden Boardroom 15.00 16.00 Port Euan Mackay (Symington Family Port Companies, o.a. Graham's., Warre's) Foyer 1 14.00 15.00 Wijn en gezondheid Dr. Korzec (St. Lucasziekenhuis, Amsterdam) Mezzanine 13.00 14.00 Cognac nosing* Willebrord Hosman Foyer 1 15.00 16.00 Met mes en vork (op tafel); restaurantrecensies Johannes van Dam Mezzanine 14.00 15.00
Biologische wijn Vincent Helberg, met proeverij Mezzanine 12.00 13.00 Champagne Gert Crum Mezzanine 15.00 16.00

Surprising Wines presentatie nieuwste selectie (op uitnodiging, uitsluitend voor toprestaurateurs en sommeliers) Foyer 2 14.00 15.00 en 16.00 17.00 Hoe commercieel mag wijn zijn? Frank Smulders, Master of Wine Foyer 2 15.00 16.00

Toegangskaarten voor dit evenement kosten f 50,=. Met gebruikmaking van de bon uit De ProefKrant, Proefschrift, Horeca Journaal, Club Cuisine, Annoncée Culinaire of Slijtersvakblad krijgt u aan de kassa f 25,= korting.

NB

- Voor de lezingen en masterclasses geldt: vol is vol. Reserveren aan de kassa, of tevoren per fax (020 624 50 28) of e-mail ((winestone@wxs.nl)) is daarom gewenst.
- Voor de programma-onderdelen met een * wordt, vanwege de exclusieve artikelen die te proeven zijn, een extra bijdrage gevraagd van f 15,= p.p. Liefhebbers wordt verzocht zich voor deze masterclasses vooraf op te geven door overmaking van het verschuldigde bedrag op ABN Amro rekening nummer 44.66.29.618 t.n.v. Stichting WINE Amsterdam/Antwerpen o.v.v. de desbetreffende programma-onderdelen, en deze inschrijving tevens per fax (020 624 50 28) of e-mail ((winestone@wxs.nl)) te bevestigen.
Diner
Bij voldoende aanmeldingen is er de mogelijkheid om na afloop te dineren in de lounge. Het diner bestaat uit: huisaperitief, 3-gangendiner met bijpassende wijnen, ½ fles mineraalwater, koffie en/of thee met huisgemaakte bonbons. De kosten per couvert bedragen ¤ 50 (f 110,19). Reservering is tot 10 november mogelijk bij Proefschrift, tel 020 625 12 98 / fax 020 624 50 28 / (winestone@wxs.nl)

Locatie
Golden Tulip Barbizon Palace, Prins Hendrikkade 59-72, 1012 AD Amsterdam (schuin tegenover het Centraal Station, parkeergelegenheid aanwezig)

Het Proefschrift Wine & Food Festival wordt georganiseerd door Proefschrift met ondersteuning van De ProefKrant, Annoncée Culinair, Horeca Journal, Club Cuisine, SVB, ChâteauOnLine en PK Culinair.

Het laatste nieuws omtrent dit evenement is te lezen op www.proefkrant.nl, www.chateau.nl, en www.culinair.net.nl

+ KADER BARBIZON

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...