Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nationale ijsklimdag Bussum

Datum nieuwsfeit: 19-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NATIONALE IJSKLIMDAG BUSSUM

Watervalijsklimmen, het beklimmen van bevroren watervallen, is een betrekkelijk jonge sport, die in korte tijd erg populair geworden is.

Op zondag 19 november aanstaande organiseren Namasté en klimcentrum Rock Steady in samenwerking met Grivel, La Sportiva, Lowe Alpine en Alpintreff Berg & Ski Sport, een nationale ijsklimdag.

Programma:

* 1e Nederlandse drytool wedstrijd

* Dia voostelling en demonstraties van de wereldtoppers Stevie Haston en Laurence Gouault
* Buitenklimwand met mogelijkheid tot het testen van ijsklimuitrusting
* Informatie over cursussen, opleidingen en uitrusting
* Kinderprogramma

Drytool wedstijd
Belangrijk onderdeel van deze dag vormt de 1e Nationale Drytoolwedstrijd; een absolute wereldprimeur! Drytoolen is rotsklimmen met behulp van ijsklimuitrusting. In dit geval wordt er met behulp van ijsbijlen en stijgijzervaste bergschoenen geklommen op een indoor-klimwand. Gemengde teams die bestaan uit vier personen strijden om de eer. Grivel stelt speciale indoor-bijlen beschikbaar, La Sportiva zorgt voor het schoeisel. Teams kunnen zich tot 1 october aanmelden bij Namasté.

Waar en wanneer
De dag vindt plaats op zondag 19 november bij klimcentrum Rock Steady in Bussum, Zanderijweg 12-14. Aanvang 11.00 uur. Toegang: HFL 10.- (incl. consumpties)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie